Kauraleivän kaurapitoisuudella on merkitystä myös sen terveysvaikutuksia ajatellen, suomalaisasiantuntijat muistuttavat.
MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivustolla uutisoitiin jo vuonna 2018 kauraleipien suosion huimasta kasvusta Suomessa. Kaurabuumille ei näy loppua ja uusia kauratuotteita lanseerataan jatkuvasti, myös leipäkategoriassa.
Syksyllä 2019 Leipätiedotus ry:n teettämän kuluttajakyselyn mukaan suomalaiset syövätkin kauransa mieluiten leivän muodossa. Kyselyn mukaan jopa useampi kuin kolme neljästä suomalaisesta pitää kauraleipää houkuttelevimpana kauratuotteena. Lähes 40 prosenttia kuluttajista on lisännyt kauraleivän syöntiä viimeisen vuoden aikana.
– Suomalaisista 77 prosenttia haluaa syödä kauransa leipänä. Perinteinen tapa syödä kaura puurona on pudonnut toiseksi leivän jälkeen. Tämä johtunee siitä, että markkinoilla on nyt hyvin valinnan varaa kauraleivissä, totesi Leipätiedotus ry:n toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen syksyllä.
Asiantuntijat: Tämän takia kannattaa valita 100-prosenttinen kauraleipä kaupassa
Kaura nousi jälleen puheenaiheeksi tiistaina, kun kotitalousopettaja ja yrittäjä Arja Elina Laine lanseerasi kattavan tietopakettinsa, Kaura-kirjan (Readme 2020). Kirjan julkistamistilaisuuden yhteydessä suomalaisasiantuntijat muistuttivat eri kauraleipien eroista. Moni ei tule ajatelleeksi, miten leivän kaurapitoisuus vaikuttaa sen ominaisuuksiin.
