1:15

Puhdistaa elimistöä ja tehostaa laihtumista – 10 syytä juoda tätä juomaa heti ensimmäiseksi aamulla

Vaikka vesi on jo itsessään erinomainen juoma, joukkoon lisätty sitruuna tekee siitä entistäkin paremman, oikean superjuoman.

Sitruunalla maustettu vesi on luonnollinen piristäjä, jonka juomisesta on tutkitusti lukuisia terveyshyötyjä. Asiantuntijat suosittelevat juomaan sitruunavettä heti aamusta, mieluiten reilusti ennen aamupalaa. 

Seuraavat syyt puhuvat joka-aamuisen sitruunavesilasillisen puolesta.

10 syytä juoda sitruunavettä heti aamusta

1. Se on kuin luonnollinen urheilujuoma. Sitruunavesi sisältää elimistölle tärkeitä elektrolyyttejä, kuten kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia.

2. Toimii antioksidanttina. Sitruunan sisältämä C-vitamiini tukee immuunijärjestelmän toimintaa, joten se voi auttaa myös torjumaan sairauksia. Sitruunavesi auttaa lisäksi maksaa taistelussa myrkkyjä vastaan.

3. Sitruuna on täynnä vitamiineja ja ravintoaineita, kuten rautaa, kuitua, B-ryhmän vitamiineja ja tietysti C-vitamiinia.

4. Tasapainottaa elimistön pH-tasoja. Juomalla sitruunalla maustettua vettä voit tasapainottaa elimistösi pH-tasoja ja näin ollen pienentää sairastumisriskiä.

5. Auttaa pysymään mitoissa. Sitruunalla maustettu vesi voi auttaa laihtumaan, sillä sitruunan sisältämät pektiinikuidut auttavat hillitsemään mielitekoa. Lisäksi sitruunan emäksisyys voi nopeuttaa laihtumista.

6. Pitää verenpaineen kurissa. Sitruuna auttaa laskemaan verenpainetta ja pitämään sen terveellä tasolla, joten päivittäinen sitruunavesi tekee hyvää myös sydämesi terveydelle.

7. Parantaa mieltä ja antaa energiaa. Sitruunan sisältämä kalium on tärkeä hivenaine, joka pitää sekä mielesi että kehosi virkeänä. Erään tutkimuksen mukaan jo pelkkä sitruunan tuoksu voi auttaa mielialaa kohoamaan.

8. Auttaa ruoansulatusta toimimaan. Vesi ja sitruuna yhdessä auttavat huuhtomaan kehosta myrkkyjä, mutta myös lievittämään ruoansulatushäiriöiden oireita.

9. Pitää ihosi heleänä. Jo pelkkä veden juominen auttaa ihoasi pysymään terveenä, mutta kun joukkoon lisätään C-vitamiinia sisältävää sitruunaa, ihosi kunto paranee entisestään.

10. Vahvistaa kehoa. Sen lisäksi, että C-vitamiini tekee hyvää iholle, se on tärkeä vitamiini myös luustolle ja rustoille. C-vitamiini auttaa myös rautaa imeytymään paremmin. 

Lähde: Simplemost

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja