Osaatko pyörittää täydellisen jäätelöpallon? Näin onnistut!
Kesällä jäätelö on monen suomalaisen herkkua. Tiedätkö, millainen on täydellinen jäätelöpallo ja miten se pyöräytetään?
Täydellinen jäätelöpallo on pyöreä, sopivan kokoinen, eikä hajoa käsiin kesken nautinnon. Ennen kaikkea se on taivaallisen maukas kesäpäivän pelastaja. Näin teet kotonakin täydellisen pyöreitä jäätelöpalloja.
1. Pidä jäätelökauhasta kiinni kuin mopon kahvasta
Tartu jäätelökauhaan tukevalla otteella niin, että kauha on vaakasuorassa itseesi nähden. Muista pitää ranne suorana.
Upota kauha noin puolen sentin syvyyteen jäätelöön. Vedä kauhaa itseäsi kohti. Jäätelöstä muodostuu nauhaa, joka kiertyy kauhassa palloksi. Käännä jäätelöpallo, niin saat toisella vedolla jäätelöpallolle kauniin ulkopinnan. Kun olet tehnyt pallon oikein, kauhan jäljet näkyvät pitkinä urina jäätelön pinnassa.
2. Liian kylmä jäätelö tekee pyörittämisestä voimalajin
Myös jäätelön lämpötilan merkitys on suuri. Kioskeissa myytävän jäätelön myyntilämpötila on pallotteluun juuri sopiva. Kotona jäätelöpakkauksen voi laittaa hetkeksi eli noin 10–15 minuutiksi jääkaappiin, siellä jäätelö pehmenee tasaisesti ja pallottelu helpottuu.
Helpoiten saat pallon -14–18-asteisesta jäätelöstä. Jos jäätelö on liian kylmää, ei herkusta saa palloja ja pyörittämisestä tulee helposti voimalaji.
3. Kuivalla kauhalla onnistut parhaiten
Jos palloa pyörittää märällä kauhalla, seuraavalla kerralla suuhun saa jäätelön mukana epämiellyttäviä jäähileitä. Kun kauhaan tarttuu jäätelöä, on se merkki liian kylmästä kauhasta. Jos kauhaan on tarttunut jäätelöä, huuhtele kauha lämpimän juoksevan veden alla ja kuivaa se ennen käyttöä.
Vinkit täydellisen jäätelöpallon pyörittämiseen antoi Suomen Nestlén JäätelöAkatemian rehtori Armi Liljeroos-Räsänen.
Lähde: Nestle
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti