Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Osaatko? Klassikkokastike, jonka valmistaminen sinunkin pitäisi opetella – täydellinen pihville!

0:45Ruskean kastikkeen valmistus – näin se onnistuu takuuvarmasti!
Julkaistu 07.10.2020 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Bearnaisekastike on ranskalaisen keittiön klassikko, jonka valmistaminen kannattaa opetella.

Videolla: Onnistuuko sinulta perinteisen ruskean kastikkeen valmistus? Kurkkaa videolta paras tapa. 

Täyteläinen ja täydellinen bearnaisekastike syntyy helposti kotikeittiössä. Kun olet maistanut itse tehtyä versiota, et enää halua ostaa kaupan valmiskastikkeita.

Monet arvostetut keittiömestarit ovat sitä mieltä, että kastikkeella voi sekä pelastaa että pilata ruoan. Vaikka olisit valmistanut kuinka herkullisen pihvin tai mehevän kanafileen, voi huonosti valmistettu tai kaupasta valmis pussikastike pilata täydellisen makuelämyksen.

Tämän vuoksi kannattaakin ehdottomasti kokeilla esimerkiksi täyteläisen bearnaisekastikkeen valmistamista itse. 

Bearnaisekastikkeen valmistus – kolme tärkeää vinkkiä

Nämä asiat kannattaa pitää mielessä bearnaisekastiketta valmistaessa, muistuttaa ruotsalainen ruokalehti Mitt Kök:

1. Tärkeintä on, ettei kastiketta kuumenna liikaa. Bearnaisekastike ei saa kiehua, sillä muuten se juoksettuu ja menee pilalle. Jos kastike alkaa kuplia liedellä, ota kattila välittömästi pois levyltä vähäksi aikaa ja pienennä lämpöä.

2. Sekoita, sekoita ja sekoita! Kun sekoittelet kastiketta vispilällä valmistuksen lomassa, saat siitä tasaisen sileää. Jos kastike sattuu muuttumaan rakeiseksi, kokeile vispata joukkoon hieman vettä.

3. Jos veden lisääminen ei auta, poista kastike liedeltä. Sekoita tämän jälkeen toisessa kattilassa liedellä yksi munankeltuainen ruokalusikalliseen vettä. Lisää sitten pikku hiljaa joukkoon rakeinen kastike.

Katso bearnaisekastikkeen resepti Makuja.fi-reseptipankista.

Lue myös: Jeffrey tilasi kunnon pihvin Gordon Ramsayn ravintolassa, mutta teki "pikkuruisen" mokan – loppulasku yli 500 euroa: "En kadu"

Lisää aiheesta:

Näin jauhelihakastikkeesta tulee parempaaParempaa jauhelihakastiketta helposti! Ruotsalaisen ruokagurun kolme vinkkiäAsiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit – vältä pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Osaatko jo tehdä itse? Aivan järjettömän hyvä kastike pihville – menee taatusti jatkoon, jos kokeiletJulkkiskokki paljastaa nerokkaan valmistuskikkansa: Kotikokkien ”tyypillisin virhe” voikin olla herkullisen bolognese-kastikkeen salaisuus! Täydellinen kastike lihalle, kanalle ja kalalle – älä osta tätä valmiina kaupasta!
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • 12:37
    Ravintolat

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • Eilen17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu