Osa rakastaa, osa vihaa! Kahdeksan outoa ruokayhdistelmää – söisitkö?

0:37 10 suosikkiherkkua, jotka aiheuttavat eniten riippuvuutta – kuinka montaa himoitset?

Erikoiset ruokayhdistelmät voivat saada toiset voimaan pahoin, toiset puolestaan kuolaamaan herkkujen perään. Millaisia ajatuksia seuravat erikoiset yhdistelmät sinussa oikein herättävät? 

Mitkä herkut aiheuttavat eniten riippuvuutta? Katso vastaus videolta. 

Maailmasta löytyy lukuisia klassisia ruokayhdistelmiä, joiden olemassaoloa kukaan ei kyseenalaista. Näitä ovat muun muassa mansikat ja kermavaahto, maito ja suklaakeksi tai spagetti ja jauhelihakastike. Näiden lisäksi osa ihmisistä on kuitenkin mieltynyt yhdistelmiin, jotka saattavat saada ympärillä olijat kurtistelemaan kulmiaan.

Seuraavat Express-lehden listaamaa kahdeksan ruokayhdistelmää saattavat kuulostaa monen korviin hullulta, mutta osalle ihmisistä nämä ovat suurinta herkkua. Kumpaan ryhmään sinä kuulut? 

Lettu ja ketsuppi

Letut on totuttu tarjoilemaan hillon, marjojen, jäätelön tai muiden makeiden herkkujen kanssa, mutta usko tai älä, osa ihmisistä kertoo nauttivansa letut ketsupin kera. Tämä tuntuu olevan melko yleinen yhdistelmä etenkin lasten keskuudessa.

Ranskalaiset ja pehmis

Kuumien ranskalaisten upottaminen pehmeään jäätelöön saattaa tuntua ensi alkuun oudolta, mutta ainakin sosiaalisen median perusteella tämän yhdistelmän voidaan sanoa olevan varsin suosittua. 

Ehkä lämpimän ja kylmän sekä makean ja suolaisen yhdistelmät ovat tässä tapauksessa se juttu. Tai sitten suosio on lähtenyt liikkeelle siitä yksinkertaisesta syystä, että näitä molempia on tarjolla monissa pikaruokaravintoloissa.

Mätitahna ja kanelipulla

Myös tämän yhdistelmän kohdalla suolaisen ja makea liitto saattaa olla se, joka kiehtoo ihmisiä. Mutta se, kuka tämän oudon yhdistelmän oikein on alun perin keksinyt, pysyy visusti mysteerinä.

Piimä ja juustonaksut

Juustonaksut ovat suosittua naposteltavaa ja jokaiselta löytyy taatusti oma tapansa syödä näitä koukuttavia herkkuja. Kaikki eivät kuitenkaan tyydy perinteisiin vaihtoehtoihin, vaan syövät naksut astetta erikoisempien kastikkeiden, kuten piimän seassa tai voileivän päällä.

Valmista juustonaksuja kotona! Poimi resepti talteen tästä

Banaaneja tacossa

Tacojen idea on, että jokainen voi täyttää ne mieluisillaan täytteillä juuri oman maun mukaisiksi. Perinteisiä täytevaihtoehtoja ovat erilaiset vihannekset, jauheliha ja juusto, mutta villeimmät tapaukset lisäävät tacojensa väliin banaaniviipaleita.

Pekoni ja suklaa

Oletko koskaan unelmoinut rapeaksi paistetusta pekonista, joka on kastettu suklaaseen? Tämä on yhdistelmä, joka on yllättävän monen mieleen. Ne, jotka yhdistelmää karsastavat, eivät taatusti ole vielä kokeilleet tätä ihanaa suolaisen makeaa herkkua.

Veriletut ja mansikkahillo

Tavallisesti maksaa ja verilettuja on totuttu syömään kirpeän puolukkahillon kanssa, mutta osa ihmisistä kertoo nauttivansa näitä ruokia myös makean mansikkahillon kanssa. Nopeasti ajateltuna tämä saattaa kuulostaa hieman ällöttävältä yhdistelmältä, mutta olemme kaikki erilaisia.

Paahtoleipä ja sipsit

Tämä yhdistelmä voi kaikessa outoudessaan muodostua melko koukuttavaksikin herkuksi rapeutensa puolesta. Resepti on yksinkertainen; lisää kahden voidellun leipäviipaleen väliin sipsejä ja nauti.

Lähde: Expressen

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja