Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Tämän vuoksi pinaattikeiton kanssa tarjoillaan kananmuna

Pinaattikeitto on suosittu arkiruoka.
Pinaattikeitto on suosittu arkiruoka.Shutterstock
Julkaistu 24.09.2017 21:03

MTV LIFESTYLE

Pinaattikeitto keitettyjen kananmunien kanssa on vakiintunut ruokayhdistelmä yli sadan vuoden takaa.

Pinaattikeiton joukkoon on lisätty kovaksi keitetty kananmuna jo 1900-luvulla. Tämän ajan suomenkielisissä reseptikirjoissa neuvotaan tarjoilemaan pinaattikeitto rikottujen kananmunien kanssa tai suurustamaan keitto keltuaisella. Syy neuvon takana on yksinkertainen: Näin sopasta tulee maukkaampaa.

Maun lisäksi kananmunan lisäämistä pinaattikeittoon perustellaan ravitsemuksellisilla ja ulkonäöllisillä syillä. Vuonna 1952 painetussa Kodin keittiötieto -kirjassa todetaan, että keitetty kananmuna keiton kylkiäisenä tekee annoksesta ravitsevamman, maukkaamman ja miellyttävämmän näköisen.

Ajan myötä keitetty kananmuna on vakiinnuttanut asemansa pinaattikeitossa kylpijänä, eikä munaa ole syytä jättää pois vastaisuudessakaan, mikäli mielii saavansa soppapäivänään Kippari-Kallen voimat. Pinaattikeitto itsessään kun sisältää vain pari grammaa lihasten vaatimaa proteiinia sataa grammaa kohden.

Lähde: Helsingin kaupunginkirjasto, Fineli

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Unohdettu työvaihe takaa onnistuneen lopputuloksen – muista tämä munakikka, ja teet täydellistä pasta carbonaraaHalpa ja terveellinen ruoka, joka maistuu mihin aikaan päivästä tahansa – Marttojen neuvoilla onnistutYllättävä valmistustapa takaa täydellisen lopputuloksen – tämä vinkki muuttaa käsityksesi kananmunan paistamisestaUusi munahitti villitsee: Nerokas tapa valmistaa kananmunatRaaka-aine, joka tekee munakkaasta paljon parempaa – tätä kannattaisi aina lisätäEstä kananmunien halkeileminen – kokeile uskomattoman helppoa keittoniksiä
PinaattikeittoKananmunaMakuja