Opiskelijat keksivät mullistavan tavan sulkea tortillat: "Voit nauttia ateriasi sotkuvapaasti"
Opiskelijatiimi keksi Tastee Tapen, syötävän teipin, jolla minkä tahansa ruoan voi vain teipata kiinni.
Tortillaherkuttelussa pahinta saattaa olla sotku: burritot kun tuppaavat hajoamaan käsiin. Nyt opiskelijat Baltimoren Johns Hopkinsin yliopistossa ovat keksineet ratkaisun ongelmaan, kertoo Newsweek.
Oppivat ensin liimoista – keksivät sitten syötävän teipin
Opiskelijatiimi taklasi tortillahankaluudet kehittämällä Tastee Tapen, syötävän teipin, jolla burriton voi teipata kiinni. Teippiä voi toki levittää mihin tahansa ruokaan.
– Aluksi opimme teippeihin ja erilaisiin liimoihin liittyvästä tieteestä, jonka jälkeen etsimme syötävät vastineet, kuvailee projektissa mukana ollut Tyler Guarino.
Keksintöä testattiin tiimin mukaan lukemattomilla burritoilla. Katso jutun alussa olevalta videolta, miten teippi toimii ja miltä se näyttää!
Teipin käyttäminen on helppoa: teippipala poistetaan alustasta kuin tarra, kastellaan ja liimataan paikalleen. Insinööriopiskelijat aikovat hakea patenttia keksinnölleen eivätkä ole kertoneet salaista "teippireseptiään".
– Voin sanoa vain, että kaikkia sen ainesosia voi turvallisesti syödä, ne ovat elintarvikelaatuisia ja tavallisia ruoan ja ruokavalioiden lisäaineita, Guarino kuvaa.
– Tastee Tapen avulla voit todella panna kaiken uskosi tortillasi [kestävyyteen] ja nauttia ateriasi sotkuvapaasti.
Katso myös: Tippuvatko täytteet liian täydestä tortillasta? Tämä ratkaisee ongelmasi:
Lähteet: CNN, Newsweek.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta