Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Onnistuu jopa mikrossa – poimi vinkit pähkinöiden paahtamiseen

Julkaistu 15.03.2015 14:08
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Pähkinät ovat terveellisiä ja maukkaita, ja niiden maku vain paranee paahdettaessa. Pähkinöitä voi paahtaa monella tapaa – poimi parhaat vinkit onnistuneeseen lopputulokseen. 

Pähkinät ovat herkullinen ja täyttävä välipala. Paahdetut pähkinät ovat hyvä lisä salaatteihin tai jogurtin sekaan, mutta ne toimivat hyvin myös monissa lämpimissä ruoissa. Pähkinöiden paahtaminen syventää niiden makua ja lisää rakennetta. 

Nopeasti mikrossa

Levitä kerros pähkinöitä mikron kestävälle alustalle. Kypsennä niitä minuutin välein täydellä teholla, kunnes pähkinät ovat pinnaltaan rapeita, paahdetun makuisia ja tuoksuvia. Paahtoaika vaihtelee pähkinän mukaan. Mikrossa valmistettaessa pähkinöihin ei saada kauniin ruskeaa pintaa, mutta mikrotus on nopea valmistustapa kiireiselle.

Varmasti pannulla

Kuumenna iso paistinpannu keskilämmöllä, ja lisää pähkinät kun pannu on tarpeeksi kuuma. Lisää pähkinöitä pannulle vain sen verran, että ne mahtuvat hyvin paahtumaan. Älä lisää öljyä, sillä pähkinät sisältävät rasvaa tarpeeksi jo omasta takaa. Sekoita pähkinöitä useaan otteeseen lastalla, ja paahda kunnes ne ovat kullanruskeita ja tuoksuvat hyviltä. Poista levyltä ja jatka paistamista hetki jälkilämmöllä.

Isoja eriä uunissa

Suuria määriä paahdettaessa uuni on erinomainen valinta. Levitä pähkinät yhdeksi kerrokseksi pellille leivinpaperin päälle. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paahtoaika vaihtelee pähkinöiden mukaan, mutta jos käytät pähkinäsekoitusta, 15–20 minuuttia riittää varmasti. Sekoita pähkinöitä paahtamisen puolivälissä, jolloin varmistat niiden tasaisen paahtumisen.

Kuoriminen

Jos olet paahtanut pähkinät kuorineen, anna niiden yksinkertaisesti jäähtyä muutaman minuutin ajan, ja siirrä keittiöpyyhkeen päälle. Hiero pähkinöitä voimakkaasti pyyhkeellä, jolloin kuoret irtoavat helposti. Älä ole huolissasi, jos aivan kaikki kuoret eivät irtoa. Kuoret eivät vaikuta pähkinöiden käyttöön millään tavalla.

Paahtoajat

Manteli 7-10 minuuttia
Hasselpähkinä 12–15 minuuttia
Saksanpähkinä 10–15 minuuttia
Kastanja 25 minuuttia
Pekaanipähkinä 10–15 minuuttia

Paahdetut pähkinät säilyvät jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa 1–2 viikkoa.

Lähteet: thekitchn.com, food.unl.edu

Lisää aiheesta:

Uunituoretta leipää, joka valmistuu kuin itsestään – nappaa talteen superherkullisen focaccian resepti!Taivaallisen herkulliset ja terveelliset browniet syntyvät yllättävästä ainesosasta – näitä herkkuja ei voi jättää yhteen palaanPähkinät, maito ja avokado – tiesitkö, myös näitä ruokia voi pakastaa?Korvaa osa jauhoista siemenillä leivonnassa – saat vaihtelua myös ulkonäköönHerkulliset bagelit valmistuvat käden käänteessä – testaa superhelppo resepti!Joulupöydän yllättäjä syntyy edullisesta ainesosasta: "Kaikki kyselevät aina tämän reseptin perään"
PähkinätMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pähkinät
  • 9.9.06:32
    Allergiat

    Iskevät jopa sekunneissa: Lastentautien erikoislääkäri listaa pähkinäallergian oireet

  • 18.6.10:32
    Ruokavirasto

    Ruokavirasto: Syö näitä pähkinöitä korkeintaan kolme päivässä – lapsilla vielä tiukemmat rajat

  • 8.5.11:47
    Takaisinvedot

    Tokmannin maapähkinöitä vedetään myynnistä homemyrkyn takia – tällaisesta aineesta on kyse

  • 22.4.09:26
    Suklaa

    Kohusuklaan suosiolla kalliit seuraukset: "Ostivat kaiken, mitä käsiinsä saivat"

  • 22.4.07:42
    Ruoka

    Tutkimus: Yksi ruokamuutos voi alentaa kolesteroliasi