Jos viini on sinusta juotavaa, voit huoletta kaataa sitä lasiisi.
”Avasin viinipullon viime sunnuntaina ja nyt on perjantai. Onko viini vielä juotavaa?”
Jos viini maistuu mielestäsi juotavalta, voit hyvin kaataa sitä lasiisi ilman sen suurempaa murehtimista. Viinin sisältämän alkoholin ja happojen ansiosta bakteerit eivät pääse villiintymään. Et siis voi sairastua, vaikka joisitkin viikon vanhaa viiniä.
Se, maistuuko viini enää tässä vaiheessa hyvälle, on sitten täysin eri asia.
Useimmat viinit pilaantuvat viikon sisällä
Avattuun pulloon pääsee happea, joka alkaa hitaasti muuttaa viinin makua. Se, kuinka kauan viini säilyy avattuna, riippuu pitkälti viinin luonteesta.
Yleisesti voidaan sanoa, että mitä voimakkaampi viini on, sitä pidempään se säilyttää makunsa. Hedelmäiset ja nuoret viinit kannattaa sen sijaan juoda nopeammin pois.
Hyvin harvat viinit maistuvat hyviltä enää yli viikon kuluttua avaamisesta. Pilaantuneet viinit on helppo tunnistaa.