Julkaistu
Shrub on vanha menetelmä parantaa juoman tuoreiden raaka-aineiden säilyvyyttä etikalla. Parhaat shrubit varsinkin täällä pohjolassa syntyvät marjoista. Shrub on erinomainen tapa hyödyntää mahdollisesti pakastimeen syksyllä kerättyjä marjoja. Tee vadelma-shrub ja kokeile baarimestari Mikael Karttusen drinkkireseptiä
Vadelma-shrub
- 500 g pakastevadelmia
- ½ l vettä
- 1,5 dl vaaleaa balsamietikkaa
- 1,5-2,5 dl sokeria maun mukaan
Drinkin ainesosat
- 4 cl Koskenkorva Vodka Raspberry Pine
- 4 cl Vadelma Shrub
- Vichy
Valmistusohje
Lasi: Lyhyt lasi
Jäät: jääpalat
Metodi: rakentaminen
- Aloita vadelmashrubin valmistaminen edellisenä päivänä. Sulata 500 g vadelmia. Murskaa sulaneet vadelmat huolellisesti ja lisää ½ litraa vettä sekä 1,5 dl vaaleaa balsamietikkaa. Anna uuttua yön yli tai muutaman päivän ajan.
- Suodata siivilän läpi ja painele kaikki neste huolellisesti irti vadelmista. Samalla tapahtuu pientä paseerausta, mutta se lisää lopputuotteen makua. -Lisää 1,5-2 dl sokeria maun mukaan. Laita pulloon ja säilytä jääkaapissa.
- Tee juoma: Täytä lasi jäillä, mittaa vodka ja shrub jäiden päälle ja pidennä Vichyllä. Sekoita ja koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka