Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vadelma-shrub – nerokas juoma valmistuu pakastemarjoja hyödyntäen!

5:14Altian baarimestari Mikael Karttunen valmistaa viime kesän marjoista helpon ja herkullisen shrub-juoman
Julkaistu 08.05.2020 13:27

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Vadelma-shrub

  • 500 g pakastevadelmia
  • ½ l vettä
  • 1,5 dl vaaleaa balsamietikkaa
  • 1,5-2,5 dl sokeria maun mukaan

Drinkin ainesosat

  • 4 cl Koskenkorva Vodka Raspberry Pine
  • 4 cl Vadelma Shrub
  • Vichy

Valmistusohje

Lasi: Lyhyt lasi
Jäät: jääpalat
Metodi: rakentaminen
 

  1. Aloita vadelmashrubin valmistaminen edellisenä päivänä. Sulata 500 g vadelmia. Murskaa sulaneet vadelmat huolellisesti ja lisää ½ litraa vettä sekä 1,5 dl vaaleaa balsamietikkaa. Anna uuttua yön yli tai muutaman päivän ajan.
  2. Suodata siivilän läpi ja painele kaikki neste huolellisesti irti vadelmista. Samalla tapahtuu pientä paseerausta, mutta se lisää lopputuotteen makua. -Lisää 1,5-2 dl sokeria maun mukaan. Laita pulloon ja säilytä jääkaapissa.
  3. Tee juoma: Täytä lasi jäillä, mittaa vodka ja shrub jäiden päälle ja pidennä Vichyllä. Sekoita ja koristele.

Shrub on vanha menetelmä parantaa juoman tuoreiden raaka-aineiden säilyvyyttä etikalla. Parhaat shrubit varsinkin täällä pohjolassa syntyvät marjoista. Shrub on erinomainen tapa hyödyntää mahdollisesti pakastimeen syksyllä kerättyjä marjoja. Tee vadelma-shrub ja kokeile baarimestari Mikael Karttusen drinkkireseptiä

Lisää aiheesta:

Varma hittidrinkki: Lisää joukkoon kananmunaa!Cognac SourMargaritagranitéMustikkalikööriDrinkki: Punaisella matollaKotitekoinen marjalikööri
DrinkitDrinkitMarjatJuomatAlkoholijuomat

Tuoreimmat aiheesta

Drinkit
  • 02.02.202412:26
    Huomenta Suomi

    Marski Barin mocktailit

  • 07.05.202114:26
    Juomat

    Aperol Spritz – se aito ja oikea

  • 08.05.202013:27
    Drinkit

    Vadelma-shrub – nerokas juoma valmistuu pakastemarjoja hyödyntäen!

  • 30.04.202011:43
    Drinkit

    Aito white russian eli valkovenäläinen – näin teet sen kotona

  • 30.04.202008:58
    Sima

    Rommisima - Mikaelin vappudrinkki