Onko ruoka intohimosi? Näiden herkkujen perässä kannattaa matkata maailmalle

gelato
Italialainen jäätelö eli gelato kuuluu Italian matkan kohokohtiin. Shutterstock

Maailma on täynnä herkullisia ruokia ja raaka-aineita, jotka saavat ruokintoilijan pään pyörälle. Seuraavaa ruokamatkaa suunnitellessasi ota nämä suositukset huomioon.

Matkabloggari Veera Papinoja paljastaa matkailusivusto Createtripsille omat ruokasuosikkinsa ympäri maailmaa. Vaikka matkailu itsessään on jo mahtavaa, näiden herkkujen perässä kannattaa viimeistään matkata maailmalle.

Xiaolongbao – Kiina

Xiaolongbaot ovat pieniä lihatäytteisiä nyyttejä, joita syödään pääasiassa Kiinassa. Nyytit ovat perinteisesti sianlihalla täytettyjä, mutta tästä kuuluisasta ruoasta löytyy niin kala kuin kasvisversioitakin.

Nyytit tarjoillaan höyrytettyinä bambukorista. Papinoja kertoo, että pelkästään näiden herkkujen vuoksi kannattaa ehdottomasti matkata toiselle puolelle maapalloa.

Gelato – Italia

Italia mielletään usein pastan ja pizzan maaksi, mutta erityisesti sinne kannattaa matkata jäätelön perässä. Aivan kuten missä tahansa maassa, ruoka-annoksien maukkaus riippuu ravintolasta, mutta Italiassa jäätelö on hyvää kaikkialla.

Gelato on tavallista jäätelöä pehmeämpää ja tuoreempaa. Ja mikä parasta, erilaisia ja yllättäviä makuja löytyy vaikka loppuelämäksi.

Pretzel – Saksa

Olut ja currywursti kuuluvat Saksaan, mutta yksi suurimmista makuelämyksistä on silti tuore pretzel. Pretzel on solmun muotoon leivottu leipä, joka voidaan maustaa siemenillä, pähkinöillä tai jopa suklaalla.

Pretzeleitä saa ostettua monesta kaupasta Suomessakin, mutta uunituore pretzel on makuelämys parhaimmillaan.

Macarons – Ranska

Nämä ihanan väriset ja suloisen makeat mantelileivokset kuuluvat ehdottomasti Ranskan, ja varsinkin Pariisin kävijän ostoslistalle.

Mikä voisikaan olla ihanampaa, tai kliseisempää, kuin herkutella näillä ranskalaisherkuilla Eifel-tornin alla? Ranskattarethan eivät lihoa.

Falafel – Israel

Falafelit ovat kikherneistä valmistettuja, uppopaistettuja pyöryköitä. Monille meistä ne ovat tuttuja kebabkioskeilta, mutta Papinoja sanoo, että jos et ole käynyt Israelissa, et ole syönyt falafelia. 

Seuraavan kerran kun suunnittelet ruokamatkaa maailmalle, ota suunta kohti Tel Avivia. Kun olet maistanut näitä herkkuja paikan päällä, tiedät kuinka hyviltä ne voivatkaan maistua. 

Lähde: createtrips.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja