Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Olisitko uskonut? Joulukinkun voi valmistaa myös näin – superrapea kuori yllättävällä konstilla!

0:24Joulukinkkuun rapea kuori friteeraamalla
Julkaistu 16.12.2018 14:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

HK:n tuotekehityskokki Sami Lamminaho on kehitellyt täksi jouluksi konstin, jolla kinkkuun saadaan takuulla rapea pinta. 

HK:n teettämän tutkimuksen mukaan yhä useampi suomalainen valitsee joulupöytäänsä pienen, noin kilon painoisen kinkun. Pieni kinkku sopii mainiosti nautittavaksi paitsi sellaisenaan, myös friteerattuna. Kyllä, luit oikein!

Tänä jouluna pieni kinkku kuorrutetaan pankojauhoilla ja upotetaan muutamaksi minuutiksi kuumaan öljyyn, jonka ansiosta kinkkuun saadaan todella rapea, kullankeltainen pinta. 

Jos perinteinen kinkkukuorrutus on ennemminkin sinun juttusi, poimi vinkit kinkun kuorruttamiseen tästä. 

Friteerattu pikkukinkku

1 kpl pieni juhlakinkku (n.1,2 kg)
3 rkl Dijon
sinappia
1 keltuainen
100 g pankojauhoja (voit myös käyttää tavallisia korppujauhoja tai raastettua leipää)
2 l öljyä, esim. syväpaistoon soveltuva rypsiöljy (tavallinen rypsiöljy kuohuu helposti)

Paista kinkku pakkauksessaan haluamaasi kypsyyteen ja anna jäähtyä puolisen tuntia. Sekoita pienessä kulhossa sinappi ja keltuainen. Sivele seos tasaisesti kinkun pintaan ja pyöritä kinkku pankojauhoissa kauttaaltaan.

Kaada öljy vetoisuudeltaan vähintään neljän litran kattilaan. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Käytä apuna paistolämpömittaria. Upota kinkku reikäkauhalla varovasti rasvaan ja paista noin 2-3 minuuttia tai kunnes pinta on kullan ruskea. Nosta kinkku muutaman talouspaperipalan päälle, anna levätä muutama minuutti. Tarjoile haluamallasi tavalla.

Lähde: HK

Lisää aiheesta:

Kiireisen ihmisen helppo proteiiniherkku: Munaresepti, jota täytyy kokeilla!Nerokas tapa valmistaa joulukinkku: "Pitää kinkun ihanan mehevänä"Peltilihapiirakka huippukokin versionaSausage Rolls - jenkkien tuore somehittiTalon oma keitetty joulukinkkuJoulukinkku kuorrutteella
JouluLihaJouluruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Joulu
  • ma17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 12.2.17:12
    Rikosepäilyt

    Yle: Poliisilla rikosepäily Lucia-neitoon kohdistuneista vihaviesteistä

  • 31.1.14:24
    Rasismi

    Rasismikohu kääntyi parhain päin: Lucia-keräykseen lahjoitettiin ennätyspotti

  • 18.1.06:47
    Antero Mertaranta

    Antero Mertaranta sai mystisen paketin katsojalta ja riemastui: "Voit olla varma, että nukun tämän kanssa"

  • 16.1.05:45
    Väkivaltarikokset

    Perheen kauhunhetket Nousiaisissa: Moottorisahamies hyökkäsi verisin seurauksin kotiin jouluyönä