Täydellinen korvike hiilareille – kokeile!

kukkakaali
Shutterstock

Jos haluat vähentää hiilihydraattien määrää ruokavaliossasi, mutta silti herkutella, kokeile näitä vinkkejä.

Kukkakaali sopii moneen ruokaan, mutta tiesitkö, miten helposti saat korvattua sillä myös hiilihydraatit? Niin leipä, riisi, peruna kuin makaronikin on helppo vaihtaa kukkakaaliin! Buzzfeedin herkullisilla resepteillä loihdit vähähiilihydraattiset herkut. 

Grillattu juusto"leipä"

Esilämmitä uuni 225:een asteeseen. Raasta höyrytettyä kukkakaalia yleiskoneessa. Laita kukkakaalit kahden puhtaan liinan väliin ja purista pois ylimääräinen kosteus. Sekoita kulhossa raastettu kukkakaali, yksi kananmuna ja jonkin verran mozzarellaa. Tee seoksesta neliön mallisia leipäsiä uunipellin ja leivinpaperin päälle. Kypsennä uunissa, kunnes leipäset ovat kullanruskeita. Laita kahden kukkakaalileipäsen väliin cheddar-juustoviipale tai pari ja paista pannulla.

Paistettua vihannes"riisiä"

Raasta kukkakaalia yleiskoneessa. Paista kukkakaaliraastetta sitten paistinpannulla ja muita pilkottuja vihanneksia toisella pannulla. Tee kolo kukkakaaliseoksen keskelle ja riko siihen kananmuna. Lisää vihannekset ja sekoita. Herkullinen lisuke on valmis!

Lisuke"perunat"

Lämmitä uuni 200:een asteeseen. Sekoita höyrytettyä kukkakaalta yleiskoneessa. Sekoita sitten kulhossa kananmuna, kukkakaali, haluamasi vihanneksia pilkottuna, juustoraastetta ja korppujauhoja. Tee taikinasta pieniä palloja ja laita uunipellille. Kypsennä uunissa, kunnes pallot ovat kullanruskeita.

"Makaronia" ja juustoa

Laita kukkakaalin kukintoja haudutuspataan. Laita kattilaan maitoa, juustokeittoa, cheddar-raastetta ja yksi pilkottu sipuli. Sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut. Kaada kukkakaalin päälle. Kypsennä matalalla lämmöllä haudutuspadassa kolmisen tuntia. Jenkkityylinen "Mac & Cheese" -tyylinen annos on valmis!

Katso videolta, miten herkut käytännössä valmistuvat!

Jos video ei toimi mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio. 

Lähde: Buzzfeed

Hannakaisa Taskinen, hannakaisa.taskinen(at)mtv.fi

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat