Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko tajunnut tätä kalasäilykkeistä? Tonnikalaa ja luonnonkalapurkkeja voi käyttää yllättävällä tavalla

Shutterstock
Julkaistu 06.03.2021 18:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Moni suomalainen on tottunut käyttämään keittiössään erilaisia kalasäilykkeitä. Nyt Pro Kala ry antaa viisi pätevää vinkkiä niiden käyttöön. Tiesitkö, että kalasäilykkeestä voi tehdä vaikka kalakeiton?

Pro Kalan teettämästä tuoreesta kuluttajatutkimuksesta selvisi, että suomalaiset ostavat kalaa useimmiten tuoreena fileenä. Toisella sijalla olivat erilaiset säilykkeet, eikä ihme: viime vuosina valikoima on laajentunut huomattavasti ja perinteinen tonnikala on saanut rinnalleen useita eri tuotteita. Nykyään myös kotimaista kalaa saa säilykkeenä. MTV Uutisten Makuja-ruokasivustolla testattiin viime vuonna muun muassa suosittu luonnonkalasäilyke.

Kalasäilykkeiden käyttö ruoanlaitossa on helppoa. Ne ovat valmiiksi kypsiä ja ruodottomia, joten niitä voi käyttää todella monipuolisesti. Pro Kala ry kokosi viisi vinkkiä kalasäilykkeiden käyttöön - olethan kokeillut jo näitä ideoita?

1. Salaatit

Salaatti on nopea ja raikas ruoka, mutta pelkistä kasviksista saattaa jäädä nälkä, mikäli mukana ei ole mitään proteiinia. Laita salaatin joukkoon purkillinen kalasäilykettä, jotta saat annoksesta ruokaisamman.

2. Pizza

Tonnikalapizza on klassikko, eikä ihme. Pizzan päälle voi laittaa kuitenkin mitä tahansa muutakin kalasäilykettä. Oletko koskaan maistanut särki- tai lahnapizzaa? Erilaisten luonnonkalasäilykkeiden avulla se on mahdollista.

3. Keitot

Kalakeiton voi tehdä myös säilykkeestä. Alkuvuodesta julkistettiin Vuoden kalakeitto -kilpailun finalistit, joista yhtenä oli aasialainen särkikeitto. Siinä kookosmaitopohjaiseen liemeen lisättiin chilimaustettua särkisäilykettä.

4. Pastat

Kalasäilykkeet sopivat erilaisiin pastaruokiin mainiosti. Erityisesti uunissa valmistetut pastavuoat ovat kalaisina versioina herkullisia.

5. Sellaisenaan

Joskus aikaa ruoanlaitolle ei tahdo löytyä. Helposti mukana kulkeva kalasäilykepurkki on nopea pikaeväs, jota ei tarvitse säilyttää kylmässä päivän aikana. Erilaiset maustekastikkeissa olevat säilykkeet maistuvat hyviltä myös esimerkiksi leivän päällä.

Lue myös: Tiedätkö sinä totuuden? Suomalaisilla on aivan väärä käsitys siitä, mitä lohta he syövät: "Mielikuvaharha"

Lähde: Pro Kala ry

Lisää aiheesta:

Edullinen ja helppo kalaruoka – oletko testannut "kalapuikkojen korvaajaa"? Ruokakaupan säilykehyllystä löytyy todellinen aarre arkiruoanlaittoon Oletko hoksannut tätä tonnikalasta ja muista kalasäilykkeistä? Voi käyttää yllättävilläkin tavoillaOletko bongannut näitä kaupan kalatiskillä? Paras hetki napata ostoskoriin: "Kannattaa kokeilla"Mitä ruokaa kalasta kannattaa tehdä? Älä sorru harhakuvaan: "Turhan monella kotikokilla on luulo..."Ruoka, jota sinunkin pitäisi syödä kaksi kertaa viikossa! Tässä helppo ja nopea ratkaisu – kokeile Kari Aihisen supersuosittua reseptiä
KalaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?

  • 25.7.17:01
    Ruoka

    Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesällä

  • 17.7.19:15
    Jyrki Sukula

    Jyrki Sukula kertoo, mistä tunnistaa tuoreen kirjolohen