Huikea keksintö jo vuodelta 1983: Pelastaisiko tämä sinunkin pizzasi?

pizza
"Pizza saver" pitää huolta pizzastasi. Shutterstock

Millainen pizza on parasta? Kotiin kuljetettu tietenkin! Mutta tiesitkö, että kotiisi asti kuljetetun pizzan pelastamiseksi on kehitetty loistava keksintö?

Kuuma pizza saattaa höyrystää pizzalaatikon kannen, jolloin se muuttuu vettyneeksi ja saattaa rojahtaa pizzan päälle. Tämä taas aiheuttaa sen, että juustoinen täyte tarttuu kanteen kiinni, ja lopputulos voi olla yhtä sotkua.

Estääkseen pizzatäytteiden jämähtämisen kuljetuslaatikon kanteen kiinni Carmela Vitale -niminen nainen kehitti jo vuonna 1983 pizza saver -nimellä tunnetun keksinnön. Vuonna 1985 hän saikin patentin keksintöönsä, jonka alkuperäinen nimi oli itse asiassa package saver, koska sitä voitiin pizzan lisäksi hyödyntää myös vaikkapa kakkulaatikoissa. Nimi on vuosikymmenten saatossa vakiintunut kuitenkin pizzan pelastajaksi, koska sen pääasiallinen käyttötarkoitus on kuitenkin juuri se. Suomessa vähemmän tunnettu keksintö pelastaisi taatusti monen sunnuntaiaamuna pizzaa tilaavan päivän.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Miltä maistuu Helsingin suurin pizza? Katso video:

Lähde: Viral Thread

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.