Huikea keksintö jo vuodelta 1983: Pelastaisiko tämä sinunkin pizzasi?

pizza
"Pizza saver" pitää huolta pizzastasi. Shutterstock

Millainen pizza on parasta? Kotiin kuljetettu tietenkin! Mutta tiesitkö, että kotiisi asti kuljetetun pizzan pelastamiseksi on kehitetty loistava keksintö?

Kuuma pizza saattaa höyrystää pizzalaatikon kannen, jolloin se muuttuu vettyneeksi ja saattaa rojahtaa pizzan päälle. Tämä taas aiheuttaa sen, että juustoinen täyte tarttuu kanteen kiinni, ja lopputulos voi olla yhtä sotkua.

Estääkseen pizzatäytteiden jämähtämisen kuljetuslaatikon kanteen kiinni Carmela Vitale -niminen nainen kehitti jo vuonna 1983 pizza saver -nimellä tunnetun keksinnön. Vuonna 1985 hän saikin patentin keksintöönsä, jonka alkuperäinen nimi oli itse asiassa package saver, koska sitä voitiin pizzan lisäksi hyödyntää myös vaikkapa kakkulaatikoissa. Nimi on vuosikymmenten saatossa vakiintunut kuitenkin pizzan pelastajaksi, koska sen pääasiallinen käyttötarkoitus on kuitenkin juuri se. Suomessa vähemmän tunnettu keksintö pelastaisi taatusti monen sunnuntaiaamuna pizzaa tilaavan päivän.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Miltä maistuu Helsingin suurin pizza? Katso video:

3:14

Lähde: Viral Thread

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja