Oletko maistanut munatotia? Testaa helppo cocktail, joka toimii sekä kylmänä että lämpimänä
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Oksana Mizina. shutterstock_758595232](https://im.mtvuutiset.fi/image/8319250/landscape16_9/1600/900/1bfe106a6a7c9187572fad57b8f204ef/sC/shutterstock-758595232.jpg)
Oletko koskaan maistanut munatotia? Nappaa helppo ohje jouluiseen munatoti-cocktailiin.
Jos perinteinen suomalainen joulujuoma glögi alkaa jo kyllästyttää, testaa sen sijaan lämmittävää munatotia, joka on monessa maassa juuri se oikea joulun ajan juoma.
Munatotin eli eggnogin juuret ulottuvat satojen vuosien taakse. Sen epäillään kehittyneen keskiaikaisesta posset-juomasta, mutta täyttä varmuutta munatotin alkuperästä ei kuitenkaan ole. Perinteisesti munatoti valmistetaan maidosta, kermasta, kananmunista, sokerista ja muskottipähkinöistä. Alkoholina munatotissa käytetään esimerkiksi viskiä, brandya tai rommia. Juoma on helppo tehdä ja se lämmittää miellyttävästi kylmänä talvi-iltana.
Helppo munatoti-cocktail
Tämän helpon munatoti-cocktailohjeen loihti suomalaisen Kyrö Distilleryn baarimestarit. Voit kokeilla munatotia myös ruisviskillä tai tehdä alkoholittoman version jättämällä kermaliköörin ja ruisviskin pois.
4-6 annoksen tekemiseen tarvitset:
3 dl maitoa
1 dl kermaa
1 vaniljatanko
3 kananmunankeltuaista
2-3 rkl sokeria
Kermalikööriä (esim. Baileys tai laktoositon Kyrö Dairy Cream)
Erottele keltuaiset ja vatkaa kulhossa sokerin kanssa, kunnes seos on vaaleankeltaista ja paksua. Sekoita kattilassa maito, kerma ja vanilja ja kuumenna. Kaada kuuma neste hitaasti munasokerivaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada 4 cl maitokermaa lasiin. Lisää noin 1 dl munatotia. Koristele ripauksella kanelia. Voit nauttia munatotin kuumana tai kylmänä jäillä. Säilytä munatoti jääkaapissa ja nauti 2-3 päivän kuluessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka