Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että haarukkaa voi käyttää myös näin?

haarukka pasta
Haarukka on yllättävän monipuolinen apuväline keittiössä. Shutterstock

Ruokasivusto Tastemaden videolla näytetään, mihin kaikkeen haarukka todellisuudessa taipuu ruoanlaitossa. Nappaa näppärät vinkit!

Luulitko, että haarukka on vain syömistä varten? Todellisuudessa se on monipuolinen ruoanlaittoväline, jonka avulla voit muun muassa koristella leivonnaisia, murskata valkosipulia tai korvata jopa viinipullonavaajan.

Ruokasivusto Tastemaden videolla esitellään erilaisia näppäriä käyttötapoja haarukalle. Alla muutama esimerkki ja loput voit katsoa videolta:

Jos video ei näy, katso se täältä. 

1. Käytä haarukkaa tuoreyrttien lehtien ”nyhtämiseen”

Jos et halua käyttä tuoreyrttien varsia ruoanlaittoon, vaan ainoastaan lehdet, voit hyödyntää haarukkaa lehtien ”nyhtämisessä”. Haarukalla erottelet kätevästi ja nopeasti lehdet varsista.

2. Käytä haarukkaa valkosipulinkynnen murskamiseen

Voit unohtaa valkosipulipusertimen tai veitsen kyljen hyödyntämisen – valkosipulinkynnen murskaaminen on nimittäin superhelppoa myös haarukalla.

3. Käytä haarukkaa viipalointiapurina

Jos sinun pitää viipaloida esimerkiksi tomaatti, käytä haarukkaa apurina! Nappaa haarukalla kiinni tomaatista ja vedä veitsellä tomaatti viipaleiksi haarukan rakosia hyödyntäen.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja