Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että haarukkaa voi käyttää myös näin?
Ruokasivusto Tastemaden videolla näytetään, mihin kaikkeen haarukka todellisuudessa taipuu ruoanlaitossa. Nappaa näppärät vinkit!
Luulitko, että haarukka on vain syömistä varten? Todellisuudessa se on monipuolinen ruoanlaittoväline, jonka avulla voit muun muassa koristella leivonnaisia, murskata valkosipulia tai korvata jopa viinipullonavaajan.
Ruokasivusto Tastemaden videolla esitellään erilaisia näppäriä käyttötapoja haarukalle. Alla muutama esimerkki ja loput voit katsoa videolta:
Jos video ei näy, katso se täältä.
1. Käytä haarukkaa tuoreyrttien lehtien ”nyhtämiseen”
Jos et halua käyttä tuoreyrttien varsia ruoanlaittoon, vaan ainoastaan lehdet, voit hyödyntää haarukkaa lehtien ”nyhtämisessä”. Haarukalla erottelet kätevästi ja nopeasti lehdet varsista.
2. Käytä haarukkaa valkosipulinkynnen murskamiseen
Voit unohtaa valkosipulipusertimen tai veitsen kyljen hyödyntämisen – valkosipulinkynnen murskaaminen on nimittäin superhelppoa myös haarukalla.
3. Käytä haarukkaa viipalointiapurina
Jos sinun pitää viipaloida esimerkiksi tomaatti, käytä haarukkaa apurina! Nappaa haarukalla kiinni tomaatista ja vedä veitsellä tomaatti viipaleiksi haarukan rakosia hyödyntäen.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan