Oletko koskaan paistanut pakastepizzaa tällä tavalla? Taatusti parempi lopputulos!

Nerokasta! Näin saat paistettua kaksi pakastepizzaa kerralla

Miten pakastepizzasta saa astetta parempaa? Koostimme vinkit pakastepizzan tuunaukseen.

Videolla: Kaksi pakastepizzaa yhdellä paistolla! Paista pellin sijaan suoraan ritilällä.

Insider-sivusto kysyi ammattikokeilta, miten he muuntavat pakastepizzan kotitekoisen makuiseksi. Kokeilta irtosi hyödyllisiä vinkkejä pakastepizzan tuunaukseen. Nappasimme kokkien parhaat vinkit ja lisäsimme joukkoon muutaman oman tärpin! Oletko sinä tehnyt pakastepizzasi näin?

Muista tarpeeksi kuuma uuni

Kokki Amy Riolo muistuttaa, että on tärkeä odottaa uunin lämpeämistä, ennen kuin pizzan tyrkkää sisään. Muuten lopputulos saattaa olla osittain raaka ja vettynyt.

– Paistan aina pizzan tulikuumassa uunissa, joka on esilämmitetty, Riolo sanoo.

Samalla kun laittaa uunin päälle, kannattaa pizza ottaa pakasteesta. Pakkauksen voi avata ja pizza voi odottaa huoneenlämmössä uuniin pääsyä kuumenemisajan. Pakkauksissa olevat paisto-ohjeet kannattaa aina lukea. Oman uunin erikoisuudet voivat kuitenkin vaikuttaa paistoaikaan.

– Pizzanautintoon liittyy usein kova nälkä ja sitä kautta kiire. Nälässä ei kuitenkaan kannata olla liian kiireinen. Pitää malttaa odottaa, että uuni on varmasti tarpeeksi kuuma, Dr. Oetkerin pakastepizzojen viestinnästä vastaava Katariina Iivonenkertoi aiemmin MTV:lle.

Ei pizzaa pellille! 

Parhaimman lopputuloksen saat, jos paistat pakastepizzan pizzakivellä tai uuninritilällä. Leivinpaperia ei tarvita.

– Pizzakivi auttaa välttämään sitkeän lopputuloksen, varsinkin jos pakastepizzassa on paksu pohja. Lämmitä uuni pizzakivi jo valmiiksi sisällä, sanoo pizzakokkina työskennellyt Gretchen Holm

Dr. Oetkerin Katariina Iivonen kertoi aiemmin MTV:lle, että tärkeintä pakastepizzan paistossa on ritilä, tasalämpö ja uunin alaosa. 

– Nämä kun muistaa, niin ei oikein voi mennä pieleen. Monella on nykyään kiertoilmauuni, mutta sen ominaisuuden käyttäminen ei välttämättä tuo parasta tulosta. Pakastepizzalle tasalämpö ja paistaminen alatasolla varmistavat herkullisen aterian.

Pakastepizzaa voi myös tuunata

Voit myös tuunata pakastepizzasi täytteitä! Jos sinulla ei ole kiire, sulata pizza jääkaapissa ja päällystä uudelleen lempitäytteilläsi ja kastikkeillasi. Näin voit myös hyödyntää jääkaapista löytyvät yksittäiset kasvikset. Kasvikset voi toki lisätä myös jäiseen pizzaan.

– Pakastepizzaa voi käyttää hyvänä pohjana, mutta siitä saa helposti paremman lisäämällä joukkoon tuoreita raakaaineita, kuten vihanneksia, vinkkaa pizzaravintoloita omistava kokki Max Hardy.

Pakastepizzan pinnalle voi lisätä täytteitä myös paiston jälkeen. Tuoreet yrtit toimivat aina. 

Paranna makua lisukkeilla

Valkosipuli ja voi ovat taikasanoja, kun haluat parantaa pizzan makua, ainakin kokki Max Hardyn mielestä.

– Vahva suositus kotitekoiselle valkosipulivoille pakastepizzan päällä. Tiputtele sulaa valkosipulivoita pizzan reunoille ennen ja jälkeen paiston.

Myös sitruunamehulla saa pizzan makua parannettua. Sitruunan hapokkuus tasapainoittaa pizzan suolaisuutta. 

Anna pakastepizzan vetäytyä

Uunituoretta pizzaa ei kannata maistella tai leikata heti, vaan odottaa kärsivällisesti hetkinen.

 – On tärkeää antaa pizzan olla pari minuuttia paiston jälkeen. Pizzan leikkaaminen on tällöin paljon helpomaa ja makukin paranee. Tiedät, että pizza on valmista leikattavaksi, kun juusto ei tartu veitseen tai pizzaleikkuriin, Amy Riolo sanoo.  

Lähteet: Dr.Oetker, Insider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja