Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko koskaan paistanut pakastepizzaa tällä tavalla? Taatusti parempi lopputulos!

Dr. Oetker
Julkaistu 27.08.2021 19:59

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Miten pakastepizzasta saa astetta parempaa? Koostimme vinkit pakastepizzan tuunaukseen.

Videolla: Kaksi pakastepizzaa yhdellä paistolla! Paista pellin sijaan suoraan ritilällä.

Insider-sivusto kysyi ammattikokeilta, miten he muuntavat pakastepizzan kotitekoisen makuiseksi. Kokeilta irtosi hyödyllisiä vinkkejä pakastepizzan tuunaukseen. Nappasimme kokkien parhaat vinkit ja lisäsimme joukkoon muutaman oman tärpin! Oletko sinä tehnyt pakastepizzasi näin?

Muista tarpeeksi kuuma uuni

Kokki Amy Riolo muistuttaa, että on tärkeä odottaa uunin lämpeämistä, ennen kuin pizzan tyrkkää sisään. Muuten lopputulos saattaa olla osittain raaka ja vettynyt.

– Paistan aina pizzan tulikuumassa uunissa, joka on esilämmitetty, Riolo sanoo.

Samalla kun laittaa uunin päälle, kannattaa pizza ottaa pakasteesta. Pakkauksen voi avata ja pizza voi odottaa huoneenlämmössä uuniin pääsyä kuumenemisajan. Pakkauksissa olevat paisto-ohjeet kannattaa aina lukea. Oman uunin erikoisuudet voivat kuitenkin vaikuttaa paistoaikaan.

– Pizzanautintoon liittyy usein kova nälkä ja sitä kautta kiire. Nälässä ei kuitenkaan kannata olla liian kiireinen. Pitää malttaa odottaa, että uuni on varmasti tarpeeksi kuuma, Dr. Oetkerin pakastepizzojen viestinnästä vastaava Katariina Iivonen kertoi aiemmin MTV:lle.

Ei pizzaa pellille! 

Parhaimman lopputuloksen saat, jos paistat pakastepizzan pizzakivellä tai uuninritilällä. Leivinpaperia ei tarvita.

– Pizzakivi auttaa välttämään sitkeän lopputuloksen, varsinkin jos pakastepizzassa on paksu pohja. Lämmitä uuni pizzakivi jo valmiiksi sisällä, sanoo pizzakokkina työskennellyt Gretchen Holm. 

Dr. Oetkerin Katariina Iivonen kertoi aiemmin MTV:lle, että tärkeintä pakastepizzan paistossa on ritilä, tasalämpö ja uunin alaosa. 

– Nämä kun muistaa, niin ei oikein voi mennä pieleen. Monella on nykyään kiertoilmauuni, mutta sen ominaisuuden käyttäminen ei välttämättä tuo parasta tulosta. Pakastepizzalle tasalämpö ja paistaminen alatasolla varmistavat herkullisen aterian.

Pakastepizzaa voi myös tuunata

Voit myös tuunata pakastepizzasi täytteitä! Jos sinulla ei ole kiire, sulata pizza jääkaapissa ja päällystä uudelleen lempitäytteilläsi ja kastikkeillasi. Näin voit myös hyödyntää jääkaapista löytyvät yksittäiset kasvikset. Kasvikset voi toki lisätä myös jäiseen pizzaan.

– Pakastepizzaa voi käyttää hyvänä pohjana, mutta siitä saa helposti paremman lisäämällä joukkoon tuoreita raakaaineita, kuten vihanneksia, vinkkaa pizzaravintoloita omistava kokki Max Hardy.

Pakastepizzan pinnalle voi lisätä täytteitä myös paiston jälkeen. Tuoreet yrtit toimivat aina. 

Paranna makua lisukkeilla

Valkosipuli ja voi ovat taikasanoja, kun haluat parantaa pizzan makua, ainakin kokki Max Hardyn mielestä.

– Vahva suositus kotitekoiselle valkosipulivoille pakastepizzan päällä. Tiputtele sulaa valkosipulivoita pizzan reunoille ennen ja jälkeen paiston.

Myös sitruunamehulla saa pizzan makua parannettua. Sitruunan hapokkuus tasapainoittaa pizzan suolaisuutta. 

Anna pakastepizzan vetäytyä

Uunituoretta pizzaa ei kannata maistella tai leikata heti, vaan odottaa kärsivällisesti hetkinen.

 – On tärkeää antaa pizzan olla pari minuuttia paiston jälkeen. Pizzan leikkaaminen on tällöin paljon helpomaa ja makukin paranee. Tiedät, että pizza on valmista leikattavaksi, kun juusto ei tartu veitseen tai pizzaleikkuriin, Amy Riolo sanoo.  

Lue myös: Pakastepizzaa ei saisikaan paistaa pellin päällä – tässä syy

Lähteet: Dr.Oetker, Insider

Lisää aiheesta:

Suomalaiset sujauttavat pizzaansa yhden ainesosan, jota ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Suomalaiset sujauttavat pizzaansa ainesosan, jota siihen ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Näin valmiista pakastepizzasta tulee huomattavasti parempaaKatjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Yllättävä tapa valmistaa pakastepizza – tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksi: "Näpit kannattaa kuitenkin pitää irti"Pakastepizzaa ei saisikaan paistaa pellin päällä – tässä syy
PizzaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta