Oletko jo testannut tätä nopeaa munaruokaa? Erittäin monipuolinen herkku!

Shakshuka eli mausteinen tomaatti-chili-kananmunavuoka 7:50 Shakshuka eli mausteinen tomaatti-chili-kananmunavuoka

Maistuva kananmunavuoka, shakshuka, on monipuolinen ruoka, joka valmistuu nopeasti.

Oletko sinä jo testannut välimerellistä shakshukaa? Kyseessä on itäiseltä Värimereltä kotoisin oleva munaruoaka, joka valmistuu nopeasti yhdellä pannulla.

– Shakshuka on kotoisin itäiseltä Välimereltä, mutta se toimii loistavasti suomalaisissa keittiöolosuhteissa nopeana ja herkullisena brunssi-, lounas- tai päivällisruokana, Makujen aamu -ohjelman kokki Marcos Gois kertoo.

Marcos Goisin shakshuka saa potkua mausteista, kuten sahramista ja cayennepippurista. Halutessasi voit lisätä ruokaan kana- tai kasvislientä makua syventämään.

Shakshuka eli mausteinen tomaatti-kananmunavuoka

Shakshuka on kotoisin itäiseltä Välimereltä, mutta se toimii loistavasti suomalaisissa keittiöolosuhteissa nopeana ja herkullisena brunssi-, lounas- tai päivällisruokana. Reseptin loihti Marcos Gois.

Ainekset (4 annosta)

  • 1/2 tl kuminansiemeniä
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 isoa sipulia
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 laakerinlehteä
  • ripaus cayennenpippuria
  • 6 timjaminvartta
  • 1 puntti lehtipersiljaa
  • 6 kypsää tomaattia
  • 1 pkt sahramia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2,5 dl vettä
  • 8 kananmunaa

tarjoiluun

  • paahtoleipää

Valmistusohje

 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!