Okonomyaki on japanilainen munakas, joka muistuttaa myös hieman kasvispannukakkua. Kokeile herkullista munakasta esimerkiksi aamiaiseksi tai lounaaksi!
Jos kaipaat hieman vaihtelua perinteiseen munakkaaseen, kokeile japanilaista versiota klassikkoherkusta. Okonomyaki eli japanilainen omeletti on erittäin ruokaisa, sillä munakas sisältää myös kasviksia ja yleensä myös esimerkiksi lihaa, äyriäisiä tai tofua.
Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelman kokki Nanna Rintala valmisti okonomiyakin tällä kertaa tofulla ja kasviksilla. Rintalan mukaan japanilainen munakas on oiva tapa hyödyntää syksyn kaalisatoa uudella tavalla!
Okonomyaki eli japanilainen munakas
Nanna Rintala opastaa uuden tavan tehdä munakkaan sekä valmistaa herkkua kaalista.
Ainekset (4 annosta)
- 4 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- suolaa ja mustapippuria
- 2 kevätsipulia pilkottuna
- 1/2 pieni kaali suikaloituna
- 1/2 kesäkurpitsa raastettuna
- 2-3 retiisiä ohuina viipaleina
- 300g pehmeää silken tofua kuutioituna (1cm x 1cm)
- öljyä paistamiseen
pinnalle
- srirachaa (tai ketsuppia)
- (japanilaista) majoneesia tai luonnonjugurttia
- 1 kevätsipuli
tarjoiluun
- soijakastiketta
Valmistusohje
Kuumenna öljy isolla pinnoitetulla paistinpannulla. Kaada pannulle okonomiyaki-seos ja paista keskilämmöllä 7 minuuttia. Käännä pannukakku paistinpannun kannen avulla ja paista toista puolta saman verran. Liu’uta kypsä pannukakku isolle lautaselle.
Raidoita okonomyakin pinta majoneesilla tai jogurtilla ja srirachalla. Ripottele päälle kevätsipuli. Tarjoa okonomyakin kanssa soijakastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!