Mahtava ja ruokaisa munakas, joka on helppo ja nopea valmistaa – oletko jo kokeillut?
Okonomyaki on japanilainen munakas, joka muistuttaa myös hieman kasvispannukakkua. Kokeile herkullista munakasta esimerkiksi aamiaiseksi tai lounaaksi!
Jos kaipaat hieman vaihtelua perinteiseen munakkaaseen, kokeile japanilaista versiota klassikkoherkusta. Okonomyaki eli japanilainen omeletti on erittäin ruokaisa, sillä munakas sisältää myös kasviksia ja yleensä myös esimerkiksi lihaa, äyriäisiä tai tofua.
Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelman kokki Nanna Rintala valmisti okonomiyakin tällä kertaa tofulla ja kasviksilla. Rintalan mukaan japanilainen munakas on oiva tapa hyödyntää syksyn kaalisatoa uudella tavalla!
Nanna Rintala opastaa uuden tavan tehdä munakkaan sekä valmistaa herkkua kaalista.
Ainekset (4 annosta)
- 4 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- suolaa ja mustapippuria
- 2 kevätsipulia pilkottuna
- 1/2 pieni kaali suikaloituna
- 1/2 kesäkurpitsa raastettuna
- 2-3 retiisiä ohuina viipaleina
- 300g pehmeää silken tofua kuutioituna (1cm x 1cm)
- öljyä paistamiseen
pinnalle
- srirachaa (tai ketsuppia)
- (japanilaista) majoneesia tai luonnonjugurttia
- 1 kevätsipuli
tarjoiluun
- soijakastiketta
Valmistusohje
Kuumenna öljy isolla pinnoitetulla paistinpannulla. Kaada pannulle okonomiyaki-seos ja paista keskilämmöllä 7 minuuttia. Käännä pannukakku paistinpannun kannen avulla ja paista toista puolta saman verran. Liu’uta kypsä pannukakku isolle lautaselle.
Raidoita okonomyakin pinta majoneesilla tai jogurtilla ja srirachalla. Ripottele päälle kevätsipuli. Tarjoa okonomyakin kanssa soijakastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka