Shakshuka on kotoisin itäiseltä Välimereltä, mutta se toimii loistavasti suomalaisissa keittiöolosuhteissa nopeana ja herkullisena brunssi-, lounas- tai päivällisruokana. Reseptin loihti Marcos Gois.
Ainekset (4 annosta)
- 1/2 tl kuminansiemeniä
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 2 isoa sipulia
- 2 punaista paprikaa
- 2 tl sokeria
- 2 laakerinlehteä
- ripaus cayennenpippuria
- 6 timjaminvartta
- 1 puntti lehtipersiljaa
- 6 kypsää tomaattia
- 1 pkt sahramia
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 2,5 dl vettä
- 8 kananmunaa
tarjoiluun
- paahtoleipää
Valmistusohje
Paahda kuminansiemeniä muutama minuutti kuivalla kuumalla pannulla. Lisää öljy ja pilkottu sipuli. Kuullota hetki. Lisää pilkottu paprika, sokeri, laakerinlehti, sahrami, cayennenpippuri, timjami ja puolet lehtipersiljasta. Paista muutama minuutti kovalla lämmöllä kunnes saaneet kauniin värin. Lisää pilkotut tomaatit, suola, mustapippuri ja vesi. Hauduta noin 10 minuuttia kannen alla kunnes kastike paksuuntuu. Tee kastikkeeseen kauhalla pienet kuopat kananmunille ja riko ne niihin. Hauduta 5-10 minuuttia tai kunnes kananmunat ovat kypsiä mutta keltuainen vielä juokseva. Viimeistele persiljalla ja tarjoile paahdetun leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka