Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Shakshuka eli mausteinen tomaatti-kananmunavuoka

7:50Shakshuka eli mausteinen tomaatti-chili-kananmunavuoka
Julkaistu 13.10.2017 09:40

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset (4 annosta)

  • 1/2 tl kuminansiemeniä
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 isoa sipulia
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 laakerinlehteä
  • ripaus cayennenpippuria
  • 6 timjaminvartta
  • 1 puntti lehtipersiljaa
  • 6 kypsää tomaattia
  • 1 pkt sahramia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2,5 dl vettä
  • 8 kananmunaa

tarjoiluun

  • paahtoleipää

Valmistusohje

Paahda kuminansiemeniä muutama minuutti kuivalla kuumalla pannulla. Lisää öljy ja pilkottu sipuli. Kuullota hetki. Lisää pilkottu paprika, sokeri, laakerinlehti, sahrami, cayennenpippuri, timjami ja puolet lehtipersiljasta. Paista muutama minuutti kovalla lämmöllä kunnes saaneet kauniin värin. Lisää pilkotut tomaatit, suola, mustapippuri ja vesi. Hauduta noin 10 minuuttia kannen alla kunnes kastike paksuuntuu. Tee kastikkeeseen kauhalla pienet kuopat kananmunille ja riko ne niihin. Hauduta 5-10 minuuttia tai kunnes kananmunat ovat kypsiä mutta keltuainen vielä juokseva. Viimeistele persiljalla ja tarjoile paahdetun leivän kanssa.

Shakshuka on kotoisin itäiseltä Välimereltä, mutta se toimii loistavasti suomalaisissa keittiöolosuhteissa nopeana ja herkullisena brunssi-, lounas- tai päivällisruokana. Reseptin loihti Marcos Gois.

Lisää aiheesta:

HärkismoussakaPaistettua omenaa ja possuaKananmunat sipuli-tomaattipedillä ja parsakaalimunakasThai-maustettu kanapataTonnikala-pennevuokaMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
KananmunaHuomenta SuomiPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 20.3.09:30
    Kastikkeet ja dipit

    Uppomunan valmistaminen ja hollandaisekastike

  • 17.03.202308:51
    Aamiainen

    Tortillamunakas

  • 23.06.202212:52
    Munat

    Munavoi – Katin kikalla teet klassikkolevitteen entistäkin helpommin!

  • 26.03.202107:51
    Pääsiäinen

    Paholaisen munat – helppo pikkusuolainen kananmunista

  • 28.06.201914:27
    Lisäkeruoat

    Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle