Tämä suosikkiruoka on todellinen proteiinipommi – halpaa, hyvää ja helppo valmistaa
Yksi Makuja.fi-ruokasivuston suosituimmista resepteistä on tämä munakasrulla, joka syntyy käden käänteessä ja kypsyy uunissa.
Munakasrulla on täydellinen lounas, mutta miksei myös ravitseva aamupala. Kananmunien sisältämän proteiinin ansiosta ruoka pitää nälän loitolla tehokkaasti.
Mikä parasta, munakasrulla syntyy kätevästi uunissa ja voit vaihdella sen täytteitä jääkaapin sisällön mukaan.
Tämän munakkaan valmistamiseen et siis tarvitse paistinpannulla kikkailua, eikä sinun tarvitse pelätä, että munakas leviää pitkin pannua tai palaa pohjaan.
Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.
Herkullinen munakasrulla maistuu niin lounaalla kuin vaikka brunssilla. Täytteeksi voit laittaa omia lempiaineksia, kuten fetajuustoa, tuoreita yrttejä, savustettua lohta tai raikkaita kasviksia.
Munakasrulla
- 6 munaa
- 3 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Täyte
- 200 g kinkkurouhetta tai –suikaleita
- ½-1 punainen paprika kuutioina tai suikaleina
- 150 g juustoraastetta
Pinnalle
- hieman juustoraastetta
- mustapippuria rouheena
- pinaattia tai rucolaa
Valmistusohje
- Sekoita munat, maito, suola ja pippuri kulhossa.
- Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.
- Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä ja saanut hieman väriä.
- Kumoa munakaslevy leivinpaperin päälle.
- Ripottele pinnalle kinkkurouhetta tai –suikaleita, paprikakuutioita tai –suikaleita ja juustoraastetta.
- Jätä hieman juustoraastetta sivuun.
- Kääri munakaslevy rullalle ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.
- Laita hetkeksi uuniin, kunnes juusto alkaa sulaa.
- Nosta tarjolle ja koristele halutessasi mustapippurirouheella ja pinaatinlehdillä tai rucolalla.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut