Tämä suosikkiruoka on todellinen proteiinipommi – halpaa, hyvää ja helppo valmistaa

ÄLÄ KÄYTÄ munakasrulla hellapoliisi
Hellapoliisi

Yksi Makuja.fi-ruokasivuston suosituimmista resepteistä on tämä munakasrulla, joka syntyy käden käänteessä ja kypsyy uunissa.

Munakasrulla on täydellinen lounas, mutta miksei myös ravitseva aamupala. Kananmunien sisältämän proteiinin ansiosta ruoka pitää nälän loitolla tehokkaasti.

Mikä parasta, munakasrulla syntyy kätevästi uunissa ja voit vaihdella sen täytteitä jääkaapin sisällön mukaan.

Tämän munakkaan valmistamiseen et siis tarvitse paistinpannulla kikkailua, eikä sinun tarvitse pelätä, että munakas leviää pitkin pannua tai palaa pohjaan. 

Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.

Hellapoliisi

Herkullinen munakasrulla maistuu niin lounaalla kuin vaikka brunssilla. Täytteeksi voit laittaa omia lempiaineksia, kuten fetajuustoa, tuoreita yrttejä, savustettua lohta tai raikkaita kasviksia.

Munakasrulla

  • 6 munaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Täyte

  • 200 g kinkkurouhetta tai –suikaleita
  • ½-1 punainen paprika kuutioina tai suikaleina
  • 150 g juustoraastetta

Pinnalle

  • hieman juustoraastetta
  • mustapippuria rouheena
  • pinaattia tai rucolaa

Valmistusohje

  1. Sekoita munat, maito, suola ja pippuri kulhossa.
  2. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.
  3. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä ja saanut hieman väriä.
  4. Kumoa munakaslevy leivinpaperin päälle.
  5. Ripottele pinnalle kinkkurouhetta tai –suikaleita, paprikakuutioita tai –suikaleita ja juustoraastetta.
  6. Jätä hieman juustoraastetta sivuun.
  7. Kääri munakaslevy rullalle ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.
  8. Laita hetkeksi uuniin, kunnes juusto alkaa sulaa.
  9. Nosta tarjolle ja koristele halutessasi mustapippurirouheella ja pinaatinlehdillä tai rucolalla.

***

Tee itse herkullinen caesar-salaatti 0:27

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.