Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko jo testannut huippukokkien ylistämää ainesosaa? Tekee salaatista tai pastasta hetkessä parempaa

Pankojauhoilla voi myös leivittää tavallisten korppujauhojen tapaan.
Pankojauhoilla voi myös leivittää tavallisten korppujauhojen tapaan.Shutterstock
Julkaistu 30.01.2020 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Monet kokit vannovat nyt erään yksinkertaisen japanilaisen raaka-aineen nimeen, jolla saa monet ruoat tuunattua astetta paremmiksi.

Julkkiskokki Bobby Flaylla on yksi "salainen aineosa", jolla hän kertoo parantavasta pastan kuin pastan makua. Flay nimittäin lisää sekä erilaisten pastojen että myös salaattien joukkoon paahdettuja leivänmuruja. Se tuo annoksiin mukavasti lisätekstuuria.

– Kun lisään rapeutta ruokiin, se tekee annoksesta ekstrahyvän, Flay sanoo.

Bobby Flay tunnetaan Food Network -ruokakanavan julkkiskokkina sekä ravintoloitsijana. Flay on saanut kokkioppinsa kansainvälisessä Ranskan kulinaarisessa instituutissa Kaliforniassa.

Paahda pankojauhoja pannulla

Flay ei käytä ruokiin mitä tahansa leivänmuruja. Kokki kuumentaa pannulla ensin voita ja oliiviöljyä ja lisää joukkoon murskattua valkosipulia sekä suolaa. Kun valkosipulit ovat paahtuneet, hän lisää pannulle panko-korppujauhoja. Pankojauhoja paadetaan pannulla, kunnes niiden väri muuttuu hieman kullanruskeaksi.

– Leivänmurujen (panko-jauhojen) tulee olla vain hieaman paahtuneita, jotta niiden maku ei ole liian hallitseva. Lisää lopuksi vielä hieman sitruunankuorta ja voilà! Flay kertoo.

Pankojauhoja suosivat myös monet suomalaiset huippukokit. Esimerkiksi kokki Risto Mikkola on sanonut Iltalehden haastattelussa pankojauhoilla tulevan parempi panerointi kuin perinteisillä korppujauhoilla.  

– Ne ovat rapeita ja kestävät paremmin lämpöä, lopputuloksesta tulee kauniimman kullankeltainen ja herkullisen makuinen, Mikkola totesi Iltalehdelle. 

Pankojauhoja myydään hyvinvarustelluissa ruokakaupoissa.

Lähde: The Kitchn

***

Testaa myös supersuosittu Lyonin kana:

2:08Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka

Lisää aiheesta:

Ruokatoimittaja testasi: Näin saat halvoista pakasteranskalaisista järjettömän hyviä todella helpostiTomin "seitsemän minuutin sekoitus" on salaisuus ylivoimaisiin paistettuihin perunoihin – kokki paljastaa simppelin tekniikkansaJoko testasit ylistettyä ainesosaa? Kokit hehkuttavat: Tekee salaatista tai pastasta hetkessä parempaaTee makkaroille aina näin ennen paistamista – maku paranee entisestään: "Kuulostaa oudolta, mutta toimii"Tärkeä työvaihe, joka takaa täydelliset letut – poimi talteen huippukokin vinkit Kokki tyrmää suositun raaka-aineen käytön voileivissä – vetinen lopputulos!
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • Eilen17:36
    Leivonta

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat

  • pe10:58
    EM-koripallo

    Näin Susijengi syö – podcast: Paljastus salaatista kieltäytyjistä

  • pe07:45
    Leipä

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • to17:14
    Leivonta

    Lyömätön omenapiirakka! Sadun ohje on jopa "liian suosittu"