Oletko jo testannut huippukokkien ylistämää ainesosaa? Tekee salaatista tai pastasta hetkessä parempaa

Leivitetty broileri pankojauhot panko kana salaatti
Pankojauhoilla voi myös leivittää tavallisten korppujauhojen tapaan. Shutterstock

Monet kokit vannovat nyt erään yksinkertaisen japanilaisen raaka-aineen nimeen, jolla saa monet ruoat tuunattua astetta paremmiksi.

Julkkiskokki Bobby Flaylla on yksi "salainen aineosa", jolla hän kertoo parantavasta pastan kuin pastan makua. Flay nimittäin lisää sekä erilaisten pastojen että myös salaattien joukkoon paahdettuja leivänmuruja. Se tuo annoksiin mukavasti lisätekstuuria.

– Kun lisään rapeutta ruokiin, se tekee annoksesta ekstrahyvän, Flay sanoo.

Bobby Flay tunnetaan Food Network -ruokakanavan julkkiskokkina sekä ravintoloitsijana. Flay on saanut kokkioppinsa kansainvälisessä Ranskan kulinaarisessa instituutissa Kaliforniassa.

Paahda pankojauhoja pannulla

Flay ei käytä ruokiin mitä tahansa leivänmuruja. Kokki kuumentaa pannulla ensin voita ja oliiviöljyä ja lisää joukkoon murskattua valkosipulia sekä suolaa. Kun valkosipulit ovat paahtuneet, hän lisää pannulle panko-korppujauhoja. Pankojauhoja paadetaan pannulla, kunnes niiden väri muuttuu hieman kullanruskeaksi.

– Leivänmurujen (panko-jauhojen) tulee olla vain hieaman paahtuneita, jotta niiden maku ei ole liian hallitseva. Lisää lopuksi vielä hieman sitruunankuorta ja voilà! Flay kertoo.

Pankojauhoja suosivat myös monet suomalaiset huippukokit. Esimerkiksi kokki Risto Mikkola on sanonut Iltalehden haastattelussa pankojauhoilla tulevan parempi panerointi kuin perinteisillä korppujauhoilla.  

– Ne ovat rapeita ja kestävät paremmin lämpöä, lopputuloksesta tulee kauniimman kullankeltainen ja herkullisen makuinen, Mikkola totesi Iltalehdelle. 

Pankojauhoja myydään hyvinvarustelluissa ruokakaupoissa.

Lähde: The Kitchn

***

Testaa myös supersuosittu Lyonin kana:

2:08

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja