1:57

Oletko ikinä tullut edes ajatelleeksi? Perheenäiti paljastaa simppelin salaisuuden täydellisiin paistettuihin perunoihin: "Ainoa oikea tapa"

Salaisuus täydellisiin paistinperunoihin piilee australialaisäidin mukaan yllättävässä ainesosassa. 

Videolla ohje herkullisiin hasselbackan perunoihin.

Australialainen perheenäiti vinkkaa nerokkaan tavan valmistaa paistettuja perunoita. Äiti jakoi vinkkinsä suositussa kodinhoitoon keskittyvässä Mums Who Clean -Facebook-ryhmässä ja asiasta uutisoi muun muassa brittilehti Mirror ja australialainen Daily Star.

Nainen kertoo ryhmässä oppineensa perunanvalmistusniksin omalta äidiltään. Tekniikan avulla perunoista tulee aina rapeita päältä ja pehmeitä sisältä. 

Täydellisten pottujen salaisuus = sipulikeittoainekset!

Perheenäidin mukaan täydellisten paistettujen perunoiden valmistamiseen tarvitaan ainoastaan perunoita, loraus öljyä ja ”salaista ainesosaa”, joka on sipulikeittoainekset. Moni suomalainen on jo tottunut käyttämään ranskalainen sipulikeitto -pussin sisältöä esimerkiksi lihapullataikinan valmistuksessa, mutta näemmä sitä voi hyödyntää myös muussa ruoanlaitossa.

– Kuori ja pilko perunat ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle sipulikeittoaineksia, lopuksi ölyjä ja paista sitten uunissa. Ainoa oikea tapa, jolla teen nykyään perunoita. Se on paras – oma äitini opetti tämän, perheenäiti hehkuttaa.

Moni ryhmäläinen yhtyy perheenäidin ylistykseen ja kertoo kokeilleensa sipulikeittoniksiä.

–  Minä komppaan! Perunoista tulee uskomattoman hyviä, ryhmässä muun muassa hehkutetaan.

Jos sipulikeittoniksi ei innosta, voit myös testata ylistettyjä kreikkalaisia paistettuja perunoita. The New York Times esitteli viime syksynä kreikkalaisen perunareseptin, jossa potuista saa simppelillä tavalla uunissa valmistamalla täydellisen makuisia. Klassiset kreikkalaiset perunat paistetaan uunissa oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja kanaliemessä. Perunalohkot imevät itseensä maukasta nestettä, jolloin ne pysyvät mehevinä sisältä ja paahtuvat päältä ihanan rapsakoiksi.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja