Pian niitä saa! Ikea tuo myyntiin uuden "mullistavan pyörykän" – suomalaiset keksivät tuotteelle melko ilmiselvän nimen

pyorykkaannos_2
Ikea

Huonekalujätti Ikea tuo elokuussa ravintoloihinsa uuden kasvipohjaisen pyörykän ja nyt tuotteelle on päätetty kilpailun tuloksena nimi.

Uutisoimme jo maaliskuussa, että ruotsalainen huonekaluketju Ikea on kehitellyt ravintoloihinsa uuden kasvipohjaisen pyörykän. Kasvispyörykkä vyöryy Ikeoihin maailmanlaajuisesti elokuusta 2020 lähtien. Uutuustuotteen tavoitteena on Ikean mukaan haastaa perinteinen ruotsalainen lihapulla, joka on muodostunut huonekaluketjun tavaramerkiksi ja hittituotteeksi ympäri maailman.

Uuden kasviproteiinipyörykän ilmastojalanjälki on 4 prosenttia perinteisen Ikea-lihapullan ilmastojalanjäljestä.

Uudet kasvipohjaiset lihapullien haastajat valmistetaan muun muassa herneproteiinista, perunasta, omenasta ja kauraleseistä. Uutuuspyöryköiden kehittäminen on osa konsernin työtä kohti ilmastopositiivisuuden saavuttamista vuoteen 2030 mennessä. Jos pieni osa asiakkaista valitsisi lihapullien sijaan kasvispyörykät, sillä olisi jo mullistavat vaikutukset ilmastojalanjälkeen.

– Ikea myy maailmanlaajuisesti yli miljardi lihapullaa vuosittain. Jos esimerkiksi noin 20 prosenttia lihapullamyynnistämme korvattaisiin kasviproteiinipyöryköiden myynnillä, se merkitsisi noin 8 prosenttia pienempää ilmastojalanjälkeä IKEA Food -liiketoiminnalle, kertoo Ingka-konsernin IKEA Food -liiketoiminnan vastuullisuuspäällikkö Sharla Halvorson.

Uusien kasvispyöryköiden nimi: Lihattomat pyörykät

Suomen Ikeasta kerrotaan, että uutuustuotteelle on valikoitunut nyt myös nimi. Ikea järjesti kesäkuussa Suomessa työntekijöille ja kanta-asiakkaille nimikilpailun, jossa pyydettiin ehdotuksia uuden kasviproteiinipyörykän ravintola-annokselle. Kilpailuun saapui kahden viikon aikana yli 3900 eri nimiehdotusta, joiden joukosta voittajaksi valittiin Lihattomat pyörykät

– Olemme todella iloisia saamastamme ehdotusten määrästä – mukana oli loistavia nimivaihtoehtoja! Kyseessä on vastuullinen ja maukas tuoteuutuus, ja olemme iloisia, että asiakkaamme ovat jo nyt lähteneet tällaisella innolla mukaan osaksi sen tarinaa. Lihattomat pyörykät kuvastavat tuotetta hyvin, sillä pyörykän kehitysvaiheessa keskeisenä tavoitteena on ollut lihamaisen maun ja rakenteen luominen uudelleen vain kasvipohjaisia aineksia hyödyntäen, iloitsee Suomen IKEA Food -liiketoiminnan johtaja Minna Tuohimäki.

Ikean ravintoloissa Lihattomat pyörykät tarjoillaan perunamuusin, puolukoiden ja kermakastikkeen kera samaan tapaan kuin perinteinen lihapulla-annos. Asiakkaat voivat myös ostaa pussillisen pakastettuja kasviproteiinipyöryköitä herkkutorilta ja valmistaa ne kotona. Kasviproteiinipyörykoiden resepti ei sisällä eläinperäisiä tuotteita, joten ne sopivat myös esimerkiksi vegaaneille.


***

1:36

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja