Oletko ikinä hoksannut tätä asiaa punakorkillisesta soijapullosta? Mennyt monelta ohi

1:01 Kolme hyödyllistä kikkaa maustamiseen

Mitä erityistä on punakorkillisen soijapullon kaatonokassa, ja mikä piilo-omaisuus löytyy maustepurkin korkista? Katso videolta kolme näppärää maustekikkaa.

Perinteinen soijakastikepullo on monelle suomalaiselle tuttu juttu sekä ravintoloista että omasta kotikeittiöstä. Soijakastiketta käytetään niin ruoanlaitossa kuin maustamisessakin, ja kastike on oleellinen lisuke esimerkiksi sushia nautittaessa.

Suurin osa soijakastikkeen ystävistä lienee törmännyt legendaariseen punaisella korkilla varustettuun soijakastikepulloon. 

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottin jo vuonna 2018, punakorkkinen soijapullo sai alkunsa vuonna 1961 japanilaisen teollisuusmuotoilija Kenji Ekuanin käsissä. Hän suunnitteli ikonista soijapulloa yli kolmen vuoden ajan Kikkomanille ja prototyyppejäkin testattiin useampi sata.

Käytännöllisen pullon idea on, että soijakastiketta voidaan annostella ruokaan pieninä määrinä tai jopa tipottain ilman sotkua. Pullossa piileekin nerokas juju tätä ajatellen. Oletko sinä koskaan tajunnut tätä yksityiskohtaa soijapullosta?

Mikä nerokas yksityiskohta piilee soijapullon korkissa? Katso videolta kolme näppärää maustekikkaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja