Paahtoleivän voitelu ei olekaan niin yksioikoista kuin olit ehkä ajatellut. Miten siis saadaan aikaiseksi täydellisen rapsakka paahtoleipä?
Katso yllä olevalta videolta, miten leipä kannattaa oikeasti leikata.
Food52-ruokasivuston toimittaja selvitti erilaisia tapoja valmistaa täydellinen paahtoleipä. Selvitystyö osoitti, että sekä paahtoleivän paahtamiseen että voiteluun on olemassa useita eri koulukuntia. Mihin paahtoleipäjengiin sinä kuulut?
1. Paahda leipä paahtimessa ja voitele jääkaappikylmällä voilla
Tämä tapa lienee Suomessa se yleisin, sillä useimmat säilyttävät voita jääkaapissa ja paahtavat leivän erillisellä leivänpaahtimella. Kylmä voi levitetään paahtoleivän päälle veitsen avulla. Toimintamenetelmän huono puoli on se, että kylmänä leivän pintaan palana asetettu voi ei levity helposti. Leivän pinta saattaa hajota tai repeytyä.



