Syreenimehu

syreenimehu

Syreeneistä voi valmistaa myös mehua! Nappaa ruokakirjailija & hyvän olon reseptisuunnittelija Virpi Mikkosen resepti. Resepti kirjasta Kiitos hyvää Kesää (Otava 2021).

Ainekset

 • 10 terttua syreenin kukkia
 • 1 sitruuna, siivutettuna
 • 2 litraa vettä
 • 2 dl koivusokeria tai erytritolia
 • 1 sitruunan mehu

Valmistusohje

Syreenimehu valmistuu näin:

 1. Aseta kukkatertut tasaiselle alusalle kuten puutarhapöydälle, jotta mahdolliset ötökät voivat hipsiä tiehensä.
 2. Riivi syreenin kukat isoon kannuun tai lasipurkkiin (vähintään 2 l tai useampi pieni purkki) ja lisää mukaan myös sitruunasiivut.
 3. Annostele vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen.
 4. Kaada neste kukkien ja sitruunasiivujen päälle kannuun.

Vinkki! Voit käyttää syreeninkukkia esimerkiksi jäätelöannosten ja kakkujen syötävinä koristeina, sekä jälkiruoissa hennon kukkaista makua tuomaan. Ulkona kasvavat syreeninkukat ovat syötäviä, kunhan niihin ei ole sumutettu tuholaistorjunta-aineita. Kukkakaupasta ostettuja syreenin kukkia ei tule syödä.

Parhaat ruokaohjelmat

 • masterchef2 (002)
  MasterChef Suomi

  MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.