Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Syreenimehu

Julkaistu 09.06.2021 15:05

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 10 terttua syreenin kukkia
  • 1 sitruuna, siivutettuna
  • 2 litraa vettä
  • 2 dl koivusokeria tai erytritolia
  • 1 sitruunan mehu

Valmistusohje

Syreenimehu valmistuu näin:

  1. Aseta kukkatertut tasaiselle alusalle kuten puutarhapöydälle, jotta mahdolliset ötökät voivat hipsiä tiehensä.
  2. Riivi syreenin kukat isoon kannuun tai lasipurkkiin (vähintään 2 l tai useampi pieni purkki) ja lisää mukaan myös sitruunasiivut.
  3. Annostele vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen.
  4. Kaada neste kukkien ja sitruunasiivujen päälle kannuun.

Vinkki! Voit käyttää syreeninkukkia esimerkiksi jäätelöannosten ja kakkujen syötävinä koristeina, sekä jälkiruoissa hennon kukkaista makua tuomaan. Ulkona kasvavat syreeninkukat ovat syötäviä, kunhan niihin ei ole sumutettu tuholaistorjunta-aineita. Kukkakaupasta ostettuja syreenin kukkia ei tule syödä.

Syreeneistä voi valmistaa myös mehua! Nappaa ruokakirjailija & hyvän olon reseptisuunnittelija Virpi Mikkosen resepti. Resepti kirjasta Kiitos hyvää Kesää (Otava 2021).

Lisää aiheesta:

Minttuinen omena-sitrus-mocktailVappusima – helppo ohje siman valmistukseenKummitusbooli lastenkutsuilleSeljankukkamehuSangriaKotitekoinen marjalikööri
MehutJuomatAlkoholittomat juomat

Tuoreimmat aiheesta

Mehut
  • 09.06.202115:05
    Juomat

    Syreenimehu

  • 18.02.201300:00
    Brunssi

    Seljankukkamehu

  • 25.07.201308:29
    Sadonkorjuu

    Mustikka-mansikkamehu

  • 18.02.201300:00
    Juomat

    Appelsiinimehu

  • 18.02.201300:00
    Juomat

    Vitamiinijuomat