Syreenimehu
Syreeneistä voi valmistaa myös mehua! Nappaa ruokakirjailija & hyvän olon reseptisuunnittelija Virpi Mikkosen resepti. Resepti kirjasta Kiitos hyvää Kesää (Otava 2021).
Ainekset
- 10 terttua syreenin kukkia
- 1 sitruuna, siivutettuna
- 2 litraa vettä
- 2 dl koivusokeria tai erytritolia
- 1 sitruunan mehu
Valmistusohje
Syreenimehu valmistuu näin:
- Aseta kukkatertut tasaiselle alusalle kuten puutarhapöydälle, jotta mahdolliset ötökät voivat hipsiä tiehensä.
- Riivi syreenin kukat isoon kannuun tai lasipurkkiin (vähintään 2 l tai useampi pieni purkki) ja lisää mukaan myös sitruunasiivut.
- Annostele vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen.
- Kaada neste kukkien ja sitruunasiivujen päälle kannuun.
Vinkki! Voit käyttää syreeninkukkia esimerkiksi jäätelöannosten ja kakkujen syötävinä koristeina, sekä jälkiruoissa hennon kukkaista makua tuomaan. Ulkona kasvavat syreeninkukat ovat syötäviä, kunhan niihin ei ole sumutettu tuholaistorjunta-aineita. Kukkakaupasta ostettuja syreenin kukkia ei tule syödä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi