Syreenimehu
Syreeneistä voi valmistaa myös mehua! Nappaa ruokakirjailija & hyvän olon reseptisuunnittelija Virpi Mikkosen resepti. Resepti kirjasta Kiitos hyvää Kesää (Otava 2021).
Ainekset
- 10 terttua syreenin kukkia
- 1 sitruuna, siivutettuna
- 2 litraa vettä
- 2 dl koivusokeria tai erytritolia
- 1 sitruunan mehu
Valmistusohje
Syreenimehu valmistuu näin:
- Aseta kukkatertut tasaiselle alusalle kuten puutarhapöydälle, jotta mahdolliset ötökät voivat hipsiä tiehensä.
- Riivi syreenin kukat isoon kannuun tai lasipurkkiin (vähintään 2 l tai useampi pieni purkki) ja lisää mukaan myös sitruunasiivut.
- Annostele vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen.
- Kaada neste kukkien ja sitruunasiivujen päälle kannuun.
Vinkki! Voit käyttää syreeninkukkia esimerkiksi jäätelöannosten ja kakkujen syötävinä koristeina, sekä jälkiruoissa hennon kukkaista makua tuomaan. Ulkona kasvavat syreeninkukat ovat syötäviä, kunhan niihin ei ole sumutettu tuholaistorjunta-aineita. Kukkakaupasta ostettuja syreenin kukkia ei tule syödä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti