8:11

Lähes jokainen meistä sortuu samoihin virheisiin sushia syödessään – nämä voivat pilata makuelämyksen hetkessä!

Videolta voit poimia reseptin herkullisen sushisalaatin valmistukseen.

Sushi on meille suomalaisillekin todella tuttua ruokaa, mutta tiesitkö, että monet meistä nauttivat sitä väärällä tavalla? Seuraavaan listaukseen on koottu seitsemän tyypillisintä virhettä, joihin ihmiset sortuvat tätä ruokalajia syödessään.

Myönnä pois, nämä kohdat ovat sinulle hyvinkin tuttuja.

1. Syöt sushisi väärässä järjestyksessä

Jos haluat syödä sushia oikein, sinun tulisi nauttia palat tietyssä järjestyksessä. Oikea tapa on aloittaa valkoisella kalalla ja siirtyä kohti punaista, eli nauttia sushit kevyemmästä voimakkaampaan.

Viimeiseksi nautittujen voimakkaiden sushipalojen jälkeen nautitaan makea, kananmunaa sisältävä sushipala.

2. Käytät puikkoja

Moni meistä on tottunut nauttimaan sushit puikoilla, jotkut jopa veitsellä ja haarukalla, mutta tämä ei suinkaan ole se perinteisin tapa. Perinteisesti sushi kuuluu nimittäin nauttia välineiden sijaan käsin. Jos puikoilla syöminen tuottaa vaikeuksia, voit hyvillä mielin napsia sushipalat suuhusi käsin.

3. Et syö sushia kokonaisena

Puraisetko sushipalaa ja jätät toisen puolikkaan odottelemaan lautaselle? Väärin! Jos haluat syödä kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ja nostaa ruokaelämyksesi uudelle tasolle, sinun tulisi nostaa sushipala kerralla suuhusi.

4. Syöt keiton alkupalaksi

Tiesitkö, että misokeitto on tarkoitettu syötäväksi pääruoan jälkeen, ei ennen sitä. Syynä tähän on se, että misokeiton pitäisi auttaa ruoansulatuksessa.

5. Sekoitat wasabin ja soijan

Jos olet tähän asti sekoittanut wasabin ja soijan keskenään, lopeta se! Jos haluat toimia etikettisääntöjen mukaan ja nauttia sushin mausta niin kuin se oikeasti kuuluisi, sipaise hieman wasabia sushipalaan ennen kuin nostat sen suuhusi.

6. Käytät liian paljon soijaa

Jäikö kulhoon reilusti soijaa aterian päätteeksi? Jos et halua vaikuttaa epäkohteliaalta, kaada soijaa kulhoon vähän kerrallaan ja lisää sitä tarpeen mukaan. Älä myöskään upota koko sushipalaa soijaan, vaan sipaise sitä esimerkiksi puikoilla sushipalan päälle tai kasta sushi kala edellä soijaan.

Tällä tavalla saat kalaan makua ilman, että riisi hajoaa ja soija peittää sushin hienot maut kokonaan alleen. 

7. Käytät inkivääriä väärin

Sushiannoksesta tai buffetista löytyviä inkivääripaloja ei ole tarkoitus nauttia sushin kanssa, vaan nauttia ne yksikään sushin syömisen jälkeen. Inkiväärin tarkoituksena ei siis ole toimia mausteena, vaan suun puhdistajana.

Lähde: MittKök

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja