"Olen kokki ja rakastan työtäni" – lue keittiöammattilaisten koskettavat tarinat

kokki keittiö ravintola (1)
Shutterstock

Kokkina oleminen ei ole pelkkää tosi-televisiota. Itseasiassa totuus on täysin päinvastainen. Päivät ovat pitkiä ja stressaavia. Keittiössä on tuskaisen kuuma. Eikä palkka ole parhaasta päästä.

Mutta ammatin omakseen valinneet rakastavat työtään. ChefTalk.Forumilla kokit paljastivat, mikä heidän mielestään työssä on kaikkein parasta.

1. Kiitokset hyvästä työstä

 –Kun ravintolapäällikkö päivän päätteeksi kiittää erinomaisesta työstä. Tai kun katsot ruoastaan nauttivia ihmisiä. Sekin riittää, että saat olla luova rakentaessasi annoksia, nimimerkki Chef Douglas kirjoittaa.

 –Parasta on ehkä nähdä hymyilevät asiakkaat, jotka kehuvat ruokaa. Tai ehkä se, ettei sinun koskaan tarvitse olla nälkäinen. Ehkä olen vain masokisti, joka tykkää kuumuudesta, höyrystä, tulesta ja pienistä vammoista, joilta et keittiössä voi välttyä. Tiedän kuitenkin, että keittiössä olen onnellinen ja saan tehdä juuri sitä, mitä haluan, tunnustaa nimimerkki Blue_Wolf. 

 –Ne neljä sanaa: ”Tämä on niin hyvää”. Se hymy ruoastaan nauttineiden asiakkaiden kasvoilla, kun tiedän, että se on minun ansiotani, sanoo Jenni Belle.

2. Saa käyttää luovuutta

 –Keittiössä kaikki tuntuu menevän kohdalleen. Saan päästää luovuuteni irti ja tehdä taidetta, kuten kuvanveistäjä konsanaan, sanoo Chef from VA.

3. Vauhdin huuma

 –Rakastan sitä vauhtia. Jatkuva kysely, mitä menee seuraavaksi. Kuumuus, joka lehahtaa ympärillesi kun laitat mehukkaan pihvin pannulle. Ääni, mikä tulee pannulta, kun ruskistat siinä kalan palan. Valmiin annoksen kauneus, miettii nimimerkki Frizbee.

 –Stressi. Elän siitä, paljastaa Riverrun.

 –Minä, kuten monet muutkin kokit, nautin siitä järjestelmällisestä kaaoksesta, minkä keskellä työskentelen, tunnustaa nimimerkki Cheech.

4. Rakkaus ruokaan

 –Valmis annos lautasella. Se tunne on sanoinkuvaamaton, kun saat kaiken aseteltua juuri oikein. Hetken voit vain katsoa sitä kauneutta ja sen jälkeen ruoka puhuu puolestasi, tunnelmoi Dan Brown.

 –Kaikessa yksinkertaisuudessaan parasta on ruoka. En osaa edes selittää sitä rakkautta, mitä tunnen puhtaita raaka-aineita kohtaan, nimimerkki jatkaa.

 –Sensuaalisuus, koska tuskin mikään yhdistää sinua toiseen ihmiseen yhtä vahvasti kuin se, että valmistat heidän ruokansa. Se vaatii suunnatonta luottamusta, ja työstäsi tulee lopulta osa toista ihmistä, Dan Brown vielä tunnelmoi.

***

0:27

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja