Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ole tarkkana kanansiipien kanssa – älä vaan tee tätä virhettä

Kanansiivet ovat klassista naposteluherkkua.
Kanansiivet ovat klassista naposteluherkkua.Shutterstock
Julkaistu 12.08.2016 17:31

MTV LIFESTYLE

Vaikka kanansiivet paistuvat grillissä rapsakoiksi ja mehukkaiksi, kannattaa kuitenkin olla tarkkana yhden tärkeän asian kanssa.

Fox News -sivustolla vinkataan, kuinka kanansiipien kypsennys onnistuu grillissä takuuvarmasti. Yhtä virhettä kannattaa kuitenkin välttää: siipiä ei koskaan kannata pilkkoa ennen grillaamista.

LUE MYÖS: Kanansiivet kannattaa grillata – näin onnistut täydellisesti 

Älä riko kanansiipien rakennetta ennen grillaamista

Kanansiipien grillaamisessa on kuitenkin syytä ottaa huomioon yksi tärkeä seikka: siipiä ei kannata missään nimessä rikkoa ennen grillaamista. Mikäli ne haluaa putsata luista ja rustoista, kannattaa tämä tehdä ehdottomasti vasta kypsentämisen jälkeen. Tämä sääntö koskee myös rustopalojen poistamista ennen grillaamista.

Ensinnäkin siivet on huomattavasti helpompi grillata, kun ne ovat kooltaan mahdollisimman suuria. Tämä helpottaa myös siipien kääntelyä grillin kuumuudessa.

Toiseksi nahka suojaa kanansiipiä kuumuudelta – ja takaa, että nesteet eivät valu lihasta ulos. Jos siivet pilkkoo ennen kypsentämistä, ei nahka suojaa enää lihaa.

Kolmanneksi kanansiipien herkuttelu on perinteisesti samantyyppinen ohjelmanumero kuin esimerkiksi rapujen syönti: Tarkoitus onkin, että kädet tulevat hieman sottaisiksi!

Osittainen lähde: Fox News

Lisää aiheesta:

Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"Elämäsi parasta broileria – takuuvarma keino mehevään grillikanaan: "Ei voi oikein epäonnistua"Ethän tee näin? Grilliravintoloitsija Matt kertoo pahimmat grillausvirheet – yleisimpään sortuu liian moni Tavalliset grillausmokat pilaavat kanan silmänräpäyksessä – asiantuntijoiden vinkeillä saat lihasta aina mehukasta ja maukastaGrillauksen Suomen mestari muistuttaa yleisestä grillausmokasta – ”muuten kaikki hyvät lihasnesteet valuvat leikkuulaudalleKanansiivet kannattaa grillata – näin onnistut täydellisesti
GluteenitonMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton
  • 14.07.202414:34
    Keliakia

    Yhä useammalla todetaan keliakia – tutkija epäilee ympäristöä syyksi

  • 31.08.202314:49
    Huumori

    Kriittinen kirjoitusvirhe muutti sähköpostin otsikon koomiseksi – Keliakialiiton Leila nauraa: "Päin honkia meni"

  • 30.11.202214:48
    Takaisinvedot

    Gluteenittomina myytyjä jauhoja vedetään myynnistä – sisältävät gluteenia

  • 07.10.202215:14
    Ruokakauppa

    Oletko huomannut? Nämä elintarvikkeet ovat ruokakaupoissa vähintäänkin tuplasti tavanomaisia kalliimpia

  • 15.06.202210:45
    Ruokavalio

    Onko soijakastike gluteenitonta? Keliakialiitto tutki 14 kaupoissa myytävää soosia: "Herättää jatkuvasti keskustelua"