Mainos

Oikea kestosuosikki: 80 prosenttia suomalaisista syö tätä herkkua päivittäin

Trendiruokavalioita tulee ja menee, mutta suomalaiset syövät yhä paljon leipää.

Fazerin teettämästä tutkimuksesta selviää, että suomalaisista noin 80 prosenttia syö leipää päivittäin. Vaihtelevat ruokatrendit, kuten karppaus, eivät ole suuresti vaikuttaneet suomalaisten leivänsyöntiin. Yli puolet kyselyyn vastanneista eivät ole vähentäneet tai muuten muuttaneet leivänsyöntiään lähivuosina.

Lähes 80 prosenttia vastanneista syö leipää joka päivä. Yleisintä leivän syönti on aamupalalla. Lähes puolelle vastanneista leipä on korvaamaton aamupala.

Tutkimuksessa ilmenneitä yleisimpiä syitä vähentää leivän syöntiä olivat vatsavaivat, hiilihydraattien karsiminen, painonhallinta tai ruokailutottumusten muutokset. Lähes 10 prosenttia leivän syönti oli myös kasvanut viime vuosina. Tähän tyypillisimpinä syinä olivat ruokailutottumusten muutokset sekä leivän helppous. Leipää käytetään usein myös välipalana, eväänä tai jopa aterian korvikkeena.

Tutkimuksen mukaan noin kolmanneksella vastaajista leipä aiheuttaa erilaisia vatsavaivoja, kuten turvotusta, särkyä ja ilmavaivoja. Jopa 10 prosenttia ihmisistä kärsii myös ärtyvän suolen oireyhtymästä, joka aiheuttaa erilaisia suolistovaivoja. Henkilöistä, ketkä olivat vähentäneet leivänkäyttöön, 66 prosenttia haluaisi syödä leipää enemmän, jos se ei aiheuttaisi vatsavaivoja.

Lähde: Fazer

 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja