Nyt se on varmaa: Uusi hampurilaisketju tulee Helsinkiin

Friends&Brgrs
Friends&Brgrs

Hampurilaisravintola Friends & Brgrs avaa toimipisteen Helsinkiin ensi vuonna.

Suosittu pietarsaarelainen hampurilaisravintola Friends & Brgrs tiedotti viime heinäkuussa laajentavansa toimintansa Suomen suurimmat kaupungit kattavaksi ketjuksi. Nyt ravintola on löytänyt sopivat tilat Helsingin keskustasta ja alustavan aikataulun mukaan avaa ovensa maalis-huhtikuussa 2015.

Uusi Friends & Brgrs avataan Mikonkadun ja Ateneuminkulmassa sijaitsevaan kiinteistöön, jonka tiloissa toimii tällä hetkellä pizzaravintola RAX. Ravintolatilojen etsinnät aloitettiin viime kesänä, jolloin hampurilaisten ystävät saivat ehdottaa sopivaa paikkaa sosiaalisissa medioissa. Lopullisen tilavalinnan perusteena oli keskeinen sijainti Helsingin keskustan sykkeessä. Tilat remontoidaan perusteellisesti ennen avajaisia.

Fast casual -ravintola ja kotimaiset raaka-aineet

Hampurilaisyrittäjä Saul Mäenpää kertoi Makuja.fi:lle heinäkuussa, miten Friends & Brgrs aikoo erottautua joukosta kotimaan kovassa hampurilaiskilvassa:

– Kilpailua on toki aina, mutta luvassa onkin jotain aivan uudenlaista. Tämä ei ole tavallinen fast food -ravintolaketju, eikä kyseessä ole ala carte- tai fine dining -ravintolakaan. Ravintola on konseptiltaan fast casual, Mäenpää selvensi

Hampurilaisia ei siis tarjoilla pöytiin, vaan asiakas tekee tilauksen kassalla ja noutaa tilaamansa tuotteet itse keittiön tiskiltä. Hampurilaisketju tulee kuitenkin Mäenpään mukaan erottautumaan ennen kaikkea raaka-aineillaan ja laadullaan.

– Kaikki raaka-aineet ovat, juustoa lukuunottamatta kotimaisia. Hankimme tuoreet raaka-aineemme mieluiten paikallisilta tuottajilta ja lisäaineettomina aina kun mahdollista. Pyrimme käyttämään mahdollisimman vähän teollista tavaraa ja teemme kaiken itse.

– Perunat ovat lähiseudulta ja teemme niistä omat ranskalaiset, sämpylät tulevat paikallisesta leipomosta ja hampurilaispihvin lihakin tulee läheltä. Laatu on otettu ala carte -puolelta, mutta asiakkaat saavat ruoan nopeasti tiskiltä, kuten fast food -paikoissa.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja