Nyt on taivaallista! Yhdistimme maailman parhaan pannukakun ja syksyn hittiherkun – lopputulos saa huokaamaan onnesta
Jos rakastat pannukakkua ja omena-kaurapaistosta, tämä helposti valmistuva pannariherkku on sinua varten.
Syksyn omenasato on parhaimmillaan ja moni pähkäilee kuumeisesti, mitä pihan happaman kirpsakoista omenoista leipoisi tai kokkaisi. Jos olet makeanystävä ja rakastat perinteisiä leivonnaisia, tämä omena-kaurapannari saa taatusti sukkasi pyörimään jaloissa.
Omena-kaurapannukakku yhdistää pannarin syksyn hittiherkun kanssa
Omena-kaurapannarissa yhdistyvät kaksi iki-ihanaa klassikkoa: herkullinen pannukakku sekä omena-kaurapaistos. Omena-kauraseosta paistetaan ensin hetki pannulla, jonka jälkeen se lisätään pellille yhdessä pannukakkutaikinan kanssa.
Testaa resepti ja rakastu!
Omena-kaurapannukakku – maailman paras pannukakku ja omena-kaurapaistos yhdistyivät taivaallisen ihanaksi herkuksi
Omena-kaurapannukakku yhdistää kaksi ihanaa klassikkoherkkua, maailman parhaan pannarin ja omena-kaurapaistoksen. Tämä täydellinen pannukakku valmistuu helposti ja maistuu taatusti koko perheelle.
Ainekset
Omena-kauratäyte
- 400 g (3-5 kpl) kotimaisia omenoita
- 1 ½ dl kaurahiutaleita
- 0,75 dl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- 50 g voita
Pannukakku
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 8 dl maitoa
- 2 munaa
- 75 g voita sulatettuna
Valmistusohje
Valmistusaika: 15 min + 30 min paistaminen
Annoksia: 1 pellillinen, noin 12 annosta
- Valmista ensin omena-kauratäyte. Kuori ja lohko omenat. Yhdistä kulhossa kaurahiutaleet, fariinisokeri ja kaneli. Lisää joukkoon lohkotut omenat ja sekoita.
- Sulata isolla paistinpannulla voi ja anna ruskistua. Lisää ruskistetun voin joukkoon omena-kauraseos ja paista keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia.
- Tee pannukakkutaikina. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita joukoon maito, kananmunat ja voisula.
- Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille omena-kauraseos. Kaada päälle pannukakkutaikina. Paista pannukakkua 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka