Nyt on nopea ja ravitseva kalaruoka! Hyödynnä jämät: "Kannattaa kokeilla"

Henri Alén esittelee yhden lempiruoistaan – ja miten toimii vauvojen ravintola? 8:45 Henri Alén esittelee yhden lempiruoistaan – ja miten toimii vauvojen ravintola?
KATSO MYÖS VIDEO: Henri Alénin vinkit täydelliseen ja helppoon tonnikalasalaattiin.

Kalasalaatti on helppoa ja ravitsevaa ruokaa niin arkeen kuin juhlaankin.

Kerroimme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin Henri Alénin arkiruokavinkeistä. Huomenta Suomessa helmikuussa vieraillut kokki Henri Alén paljasti lähetyksessä yhden suosikkiarkiruoistaan ja jakoi myös sen ohjeen katsojille. 

Alén kertoi tekevänsä itse usein nopeasti ja helposti valmistuvaa italialaista tonnikalasalaattia. 

– Tämä on yksi parhaista ruoista monestakin syystä. Ensinnäkin se on edullinen, todella ruokaisa, sisältää paljon proteiinia ja säilyy pitkään. Tämä paranee vain. Toisena päivänä vielä parempi, kolmantena kaikkein parhaimmillaan, Alén ylisti. 

Kalasalaattiin edelliselta aterialta yli jääneet kalat 

Nyt myös kalayhdistys Pro Kala ry muistuttaa ravitsevan kalasalaatin hyödyistä. Kalayhdistyksen mukaan kalasalaatti on moneen muuntuva ruoka: se voi olla nopea arkilounas tai juhlapöydän keskipiste. 

– Salaattiin sopivat monenlaiset kalat, esimerkiksi lohi, siika, kuha, muikku ja silakka. Salaatti on hyvä tapa hyödyntää myös edelliseltä aterialta yli jäänyt kala – kannattaa kokeilla erilaisiin salaatteihin esimerkiksi uunikalaa, savukalaa ja kylmäsavukalaa, yhdistyksestä vinkataan.

Myös säilykkeet sopivat salaatteihin mainiosti, ja kannattaa rohkeasti kokeilla uudenlaisiakin kalatuotteita tutun tonnikalan lisäksi. 

Tee salaatista ruokaisaa helposti

Ruokaisuutta kalasalaattiin saa lisäämällä joukkoon esimerkiksi kananmunaa tai kypsää riisiä, pastaa, ruokakauraa tai kvinoaa. Henri Alénin tonnikalasalaatissa ravitsevuudesta pitävät huolen puolestaan pavut. 

– Arkisestakin salaatista saa helposti mielenkiintoisen, kun siihen yhdistää muutamaa erilaista salaattilaatua ja hyvän kastikkeen, kalayhdistyksestä puolestaan muistutetaan. 

Lohi-mozzarellasalatti

kerä salaattia
1 purkki mozzarellapalloja
4 tomaattia
2 avokadoa
1 pkt kylmäsavulohta (150–200 g)
suolaa, mustapippuria
tuoretta tilliä

Kastike:
½ dl öljyä
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl appelsiinimehua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl sokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmista ensin salaatti: huuhtele salaatinlehdet ja kuivaa ne. Valuta mozzarellapalloista vesi. Huuhtele tomaatit ja leikkaa siivuiksi. Kuori avokado, poista kivi ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna kylmäsavulohi suikaleiksi. Kokoa salaattiannokset lautasille sektoreiksi tai tee yksi suuri salaatti vadille. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria ja ripottele kalalle tilliä.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoa kastike erikseen.

Lähde: Pro Kala ry

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!