Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt on klassikko! Muutamassa minuutissa valmistuva iltapala – milloin sinä söit viimeksi?

Lämppärit kinkulla ja juustolla ovat todellinen klassikko!
Lämppärit kinkulla ja juustolla ovat todellinen klassikko!Shutterstock
Julkaistu 22.09.2019 18:04

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Lämppärit eli lämpimät voileivät ovat kotoisaa lohturuokaa parhaimmillaan-

Oletko sinä syönyt lapsuudessasi lämppäreitä eli mikrossa tai uunissa lämmitettyjä voileipiä? Tämä klassikko on kestänyt aikaa ja lämppärit maistuvat suomalaisille edelleen. 

Kulta-aika menneillä vuosikymmenillä

Lämppärit eli lämpimät voileivät ovat todellinen menneiden vuosikymmenten klassikkoiltapala. Lämppäreiden kulta-aikaa elettiin 1980- ja 1990-luvulla, kun monissa suomalaisperheissä innostuttiin toden teolla mikroruoasta. 

Kaikkein nopeimmin lämppärit valmistuvat mikrossa, mutta rapeimman lopputuloksen saa kotiuunissa. Yksinkertaisimmillaan lämppärit valmistuvat leivästä, juustosta ja kinkusta. Klassissin versio syntyy perinteisestä ranskanleivästä, mutta myös paahtoleipä tai ruisleipä sopii mainiosti. 

Lämppärit eli lämpimät voileivät

Valitse lämppäreihin joko paahtoleipää, ranskanleipää tai ruisleipää. Tässä muutamia herkullisia täytevaihtoehtoja lämppäreille. 

Täyte 1:
Kinkkuleikkelettä
Juustoa
(tomaattiviipaleita tai ananaspaloja)

Täyte 2: 
Tonnikalapaloja tomaattikastikkeessa
Tomaattiviipaleita
Juustoa
Pizzamaustetta

Täyte 3:
Kinkkuleikkelettä
Juustoa
Punasipulia
Ketsuppia

Täyte 4:
Mozzarellaa
Pesto-kastiketta
Tomaattiviipaleita
Tuoretta tai kuivattua basilikaa


Paahda leipiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai laita muutamaksi minuutiksi mikroon. 

Lue myös: Annan, 20, humalassa tilattu Subway-patonki oli niin outo, että työntekijän oli pakko ottaa siitä kuva

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Oletko tajunnut tehdä näkkileivälle näin?Kanakebabia, fetaa ja pitaleipää – Kati vinkkaa nopean ruoan, joka vie kielen mennessään!Tällaista lasagnea et ole ennen syönyt: Ultimaattinen lohturuoka yhdistää kaksi klassikkoaTämän parempaa leipää ei ehkä ole olemassa: Niksi lämppäreihin muuttaa tavallisen juustoleivänkin mestariteokseksi Lapsuudesta tuttu iltapalaleipä herättää muistoja – kuuluiko tämä mökkiherkku teidänkin perheen suosikkeihin?Paras iltapala lapsuudestasi: Muistatko vielä lämppärit?
RuokaLeipäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:26
    Leipä

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • Eilen14:25
    Kasvisruokavalio

    Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pulla

  • Eilen13:14
    Kasvikset

    Näin teet täydelliset uunijuurekset – helppoa ja halpaa!

  • 12.10.17:06
    Vappu Pimiä

    Vappu Pimiän mahtava hittikeitto: "Yksi arjen parhaista pelastajista"

  • 12.10.09:04
    Puuro

    Kuinka monta grammaa puuroa pitäisi syödä aamupalaksi?