Nyt on klassikko! Muutamassa minuutissa valmistuva iltapala – milloin sinä söit viimeksi?

Lämppärit voileivät leipä
Lämppärit kinkulla ja juustolla ovat todellinen klassikko! Shutterstock

Lämppärit eli lämpimät voileivät ovat kotoisaa lohturuokaa parhaimmillaan-

Oletko sinä syönyt lapsuudessasi lämppäreitä eli mikrossa tai uunissa lämmitettyjä voileipiä? Tämä klassikko on kestänyt aikaa ja lämppärit maistuvat suomalaisille edelleen. 

Kulta-aika menneillä vuosikymmenillä

Lämppärit eli lämpimät voileivät ovat todellinen menneiden vuosikymmenten klassikkoiltapala. Lämppäreiden kulta-aikaa elettiin 1980- ja 1990-luvulla, kun monissa suomalaisperheissä innostuttiin toden teolla mikroruoasta. 

Kaikkein nopeimmin lämppärit valmistuvat mikrossa, mutta rapeimman lopputuloksen saa kotiuunissa. Yksinkertaisimmillaan lämppärit valmistuvat leivästä, juustosta ja kinkusta. Klassissin versio syntyy perinteisestä ranskanleivästä, mutta myös paahtoleipä tai ruisleipä sopii mainiosti. 

Lämppärit eli lämpimät voileivät

Valitse lämppäreihin joko paahtoleipää, ranskanleipää tai ruisleipää. Tässä muutamia herkullisia täytevaihtoehtoja lämppäreille. 

Täyte 1:
Kinkkuleikkelettä
Juustoa
(tomaattiviipaleita tai ananaspaloja)

Täyte 2
Tonnikalapaloja tomaattikastikkeessa
Tomaattiviipaleita
Juustoa
Pizzamaustetta

Täyte 3:
Kinkkuleikkelettä
Juustoa
Punasipulia
Ketsuppia

Täyte 4:
Mozzarellaa
Pesto-kastiketta
Tomaattiviipaleita
Tuoretta tai kuivattua basilikaa


Paahda leipiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai laita muutamaksi minuutiksi mikroon. 

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!