Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillauksen Suomen mestari kannustaa: Tätä suomalaisten pitäisi grillata paljon rohkeammin

Kuvituskuva. Suomalaiset ovat oikeaa grillikansaa.
Kuvituskuva. Suomalaiset ovat oikeaa grillikansaa.Lehtikuva
Julkaistu 06.05.2017 17:03

MTV LIFESTYLE

Grillauksen Suomen mestari, ruokabloggaaja ja grillauskirjan vastikään julkaissut Viivi Laube-Pohto rohkaisee suomalaisia grillaamaan monipuolisemmin.

Grillikausi on jo täällä. Laube-Pohto kertoi Makuja.fi:n haastattelussa grillausvinkkejä ja vihjaisi ruokalajista, jota innokkaan grillikansan kannattaisi ehdottomasti valmistaa rohkeammin.

– Kokonainen kana grillissä on aivan huikea tuote, Laube-Pohto hehkuttaa.

Kokonaisen kanan grillausohje löytyykin hänen uudesta grillauskirjastaan. Perinteiset kanan rintafileet hän jättää sen sijaan grillaamatta, sillä se on helpoimmin kuivuva osa. Kokonainen grillikana jää sen sijaan meheväksi.

– Se vie toki aikaa hieman enemmän, mutta mikäs siinä jos on mukava tunnelma ja grillaushetki meneillään. Grillaamiseen voi varautua vaikka pienellä ruuanlaittoruualla, kuten quesadilloilla, niin nälkä ei pääse yllättämään.

Meksikolainen tölkkikana

Beer butt chicken eli tölkkikana ei ole säilyke, vaan sen nimi tulee kypsennystavasta, joka tekee linnusta erityisen mehukkaan.

Ainekset:

1 kokonainen broileri

2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikaa
0,5-1 tl cayennepippuria
1 rkl ruokosokeria

1. Murskaa morttelissa mahdolliset kokonaiset mausteet ja sekoita kaikki mausteet keskenään. Kuivaa broileri talouspaperilla ja hiero mausteseosta broilerin sisä- ja ulkopinnoille.

2. Lämmitä grilli 200 asteeseen epäsuoralle lämmölle. Aseta broileri telineeseen ja grillaa 1,5–2 tuntia. Kokeile kypsyyttä painamalla terävän veitsen kärki reiden paksuimpaan kohtaan. Jos neste on kirkasta, on se kypsä. Voit myös mitata sisälämpötilan. Oikea lämpötila on 74 astetta.

Vinkki: Tarjoile kana lohkoperunoiden, Pico de Gallo -salsan, guacamolen ja chipotlemajoneesin kanssa.

Quesadillat kahdeksalle

Quesadilloja voi syödä ruoanlaiton ohessa, koska ne valmistuvat nopeasti grilliltä. Voit muunnella niitä laittamalla väliin erilaisia juustoja, tähteeksi jäänyttä lihaa, tomaattia, paprikaa, sipulia tai jalapenoja. Tämä on perusresepti, jota on helppo muunnella maun mukaan.

Ainekset:

8 keskikokoista tortillaa
200 g cheddarjuustoraastetta
jalapenoja

1. Lämmitä grilli 200 asteeseen suoralle lämmölle. Laita tortillalle juustoraastetta ja jalapenoja, laita toinen tortilla kanneksi.

2. Nosta tortillat grillille, grillaa muutama minuutti, kunnes juusto on sulanut väliin ja pohja on saanut kauniit grilliraidat. Käännä ja paista myös muutama minuutti toiselta puolelta.

3. Leikkaa kuuteen osaan. Nauti!

Resepti: Viivi Laube-Pohto: Grillimestari – Suuri grillauskirja, Readme.fi 2017

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Yhdellä raaka-aineella saat elämäsi parhaita kanansiipiäSuperhyvä ja helppo broileriresepti: Kaiken kruunaa muutaman ainesosan koukuttava marinadiEi enää koskaan kuivaa broileria! Yksi ainesosa muuttaa käsityksesi vartaiden grillaamisestaBanaania ja pitsaa grilliin! Ota haltuun tulevan grillikauden kuumimmat vinkitGrillauksen Suomen mestari: Näiden herkkujen grillaamista kannattaisi ehdottomasti kokeillaRuotsalaisten uskomaton oivallus: Herkullinen ja superhelppo tapa valmistaa kanaa
GrillausKanaaGrilliGrillattu broileriMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet