Nyt lähtee Venäjältä myös Finlandia Vodka

Finlandia Vodka
Finlandia Vodka lähtee Venäjältä. Shutterstock

Juoma-alan yritys Brown-Forman keskeyttää toimintansa Venäjällä.

Muun muassa Finlandia Vodka -juomastaan tunnettu juoma-alan yritys Brown-Forman vetäytyy Venäjältä Ukrainan sodan vuoksi. Yhtiö tiedottaa nettisivuillaan liittyvänsä maailmanlaajuiseen yhteisöön vaatimaan rauhaa ja keskeyttää näin ollen toimintansa Venäjällä.

Finlandia Vodka, Jack Daniel's, Chambord...

Finlandia Vodkan lisäksi Brown-Formanilla on muitakin tunnettuja juomabrändejä, kuten Jack Daniel’s -viski, Chambord-likööri sekä Korbel-viinit.

– Katsomme kauhuissamme, kuinka miljoonat ukrainalaiset kohtaavat edelleen sodan synkän todellisuuden. Ajatuksemme ovat heidän ja kaikkien niiden kanssa, jotka ovat täynnä pelkoa ja epävarmuutta, turvaa kaipaavia, kärsiviä ja rauhaa etsiviä tai surevia ja läheisiä kaipaavia, juomayrityksen tiedotteessa todetaan.

Brown-Formanilta ollaan myös yhteydessä yrityksen ukrainalaisiin kollegoihin ja tarjotaan mahdollisuuksien mukaan apua ja taloudellista tukea. Lisäksi yritys lahjoittaa rahaa muun muassa Ukrainan lapsille eri järjestöjen kautta.

– Ukrainan sodan vuoksi keskeytämme toimintamme Venäjällä, tiedotteen lopussa vielä painotetaan.

Jo moni elintarvikealan yritys keskeyttänyt Venäjän toimintansa

Brown-Forman jatkaa ulostulollaan pitkää listaa yrityksistä, jotka ovat keskeyttäneet tai lopettaneet kokonaan toimintansa Venäjällä sodan vuoksi.

Suomalaisista elintarvikealan yrityksistä toimintansa ovat keskeyttäneet tai tulevat keskeyttämään ainakin Fazer, Paulig, Valio ja Hesburger. Myös kansainväliset jätit, kuten McDonald's, Starbucks, Coca-Cola ja Heineken ovat kertoneet vetäytyvänsä Venäjältä.

Videolla: Suomalaisyritykset boikotoivat nyt venäläistuotteita. 

Myös suomalaisyritykset boikotoivat venäläistuotteita 2:00
Tällaisia tuotteita esimerkiksi Kesko veti myynnistä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!