Valio ja Paulig luopuvat liiketoiminnoistaan Venäjällä

valiopaulig
Paulig ja Valio luopuvat Venäjän liiketoiminnoistaan. Shutterstock

Valio ja Paulig ilmoittavat monen yrityksen vanavedessä luopuvansa liiketoiminnastaan Venäjällä.

Valio ja Paulig ilmoittavat luopuvansa liiketoiminnastaan Venäjällä. Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme sanoo, ettei Valiolla ole eettisiä toimintaedellytyksiä jatkaa Venäjällä.

–  Tuomitsemme jyrkästi Venäjän hyökkäyksen itsenäiseen Ukrainaan. Valiolla ei ole eettisiä toimintaedellytyksiä jatkaa Venäjällä ja lopetamme siksi toimintamme Venäjällä, Hurme sanoo tiedotteessa.

Alasajo alkaa Valion mukaan heti. Lopettamispäätökseen ja toiminnan alasajoon liittyy paljon yksityiskohtia, joita Valio on työstänyt.

Valiolla on sulatejuustotehdas Moskovan lähellä, sopimusvalmistuskumppaneita sekä myyntikonttorit Pietarissa ja Moskovassa. Yhtiö työllistää Venäjällä noin 400 henkilöä. Valion liikevaihto Venäjällä on noin 85 miljoonaa euroa.
Valio ilmoitti viime viikolla lopettavansa kaiken viennin Suomesta Venäjälle ja Valko-Venäjälle. Samalla raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien tuonti Venäjältä Suomeen lopetettiin.

Valiolla oli ennen Krimin miehitystä vuonna 2014 mittavat markkinat Venäjällä, mutta Venäjän vastapakotteet pysäyttivät viennin. Viola-sulatejuusto on ollut Venäjällä tunnettu merkki jo neuvostoaikoina.

Paahtimon tuotanto Venäjän markkinoille
 

Pauligilla on Venäjällä kahvipaahtimo Tverissä Moskovan pohjoispuolella ja se työllistää maassa noin 200 henkilöä. Paahtimon tuotanto myydään pääosin Venäjällä.

–  Prosessi suunnitellaan Pauligin työntekijät, asiakkaat ja paikallinen lainsäädäntö huomioiden. Prosessi alkaa välittömästi ja tarkkaa aikataulua arvioidaan, yhtiö kertoo.

Venäjä ja sitä ympäröivät maat muodostavat liiketoimintayksikön, joka edustaa noin viittä prosenttia Pauligin liikevaihdosta.

Videolla: Suomalaisyritykset boikotoivat nyt venäläistuotteita. 

Myös suomalaisyritykset boikotoivat venäläistuotteita 2:00
Tällaisia tuotteita esimerkiksi Kesko vetää myynnistä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!