Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nuuksioon avautuu täysin poikkeuksellinen ravintola: "Tulee menemään täysin metsään"

Nielu-ravintolassa pääsee nauttimaan metsän antimia metsässä.
Nielu-ravintolassa pääsee nauttimaan metsän antimia metsässä. Lauri Tujula/Santeri Stenvall
Julkaistu 21.05.2021 16:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nuuksioon avautuu kesällä täysin poikkeuksellinen konsepti: Suomen ensimmäinen metsäravintola.

Nuuksiossa pääsee kesällä kokemaan kulinaristisia elämyksiä, kun Suomen ensimmäinen metsäravintola Nielu tarjoilee illallisia metsän antimista. Ravintolan tiedotteen mukaan kyseessä on jopa maailman mittakaavassa poikkeuksellinen ravintola.

Nielun ideana on ruokaelämysten lisäksi herättää ajatuksia luontosuhteesta ja suojella suomalaista ikimetsää. 

Sama konsepti myytiin vuonna 2019 loppuun päivässä

Nielun tarina sai alkunsa siitä, kun Valtteri Sinkkonen halusi miettiä tyypillisen ravintolakokemuksen uusiksi. Villiyrtteihin hurahtanut kokki työskenteli kaupungin huippuravintoloissa ja toimitti niihin samalla villiyrttejä.

– Silloin mietin, että ravintolat haluavat tuoda metsäiset elementit lautaselle, niin miksi ei viedä asiakkaita suoraan luontoon?

Vuonna 2019 Nielu järjestettiin ensimmäisen kerran taide- ja illallistapahtumana. Päivässä loppuunmyyty ravintola keräsi tuolloin runsaasti ylistystä.

Nielun illallinen rakentuu Sinkkosen keräämien villiyrttien ja kotimaisten raaka-aineiden ympärille. Viiden ruokalajin menun voi valita järvikalalla ja riistalla ryhditettynä tai vegaanisena. Illallisen kanssa tarjoillaan pientuottajaviinejä.

Maailman mittakaavassa uniikki projekti

e910ac2d-6877-4e64-ba59-a7e1db14f8cawww.santeristenvall.com

Maailman mittakaavassa projekti on uniikki, sillä yksittäisiä pop up -kattauksia lukuunottamatta, pitempiaikaisesti toimivaa ravintolasalia ei tiettävästi ole aikaisemmin viety metsään. Nielun ravintoloitsijoiksi lähtevät mukaan myös Valkoisen Salin yrittäjinä toimivat Alvar Tallskog ja Ville Tikkanen. Nielun kokkitiimissä on mukana monista Helsingin huippuravintoloista tutut Santeri Stenvall, Oliver Hurskainen ja Markus Heinonen.

Jokaista ravintolan tarjoilemaa ruokalajia kohden suojellaan neliömetri suomalaista hakkuu-uhan alla olevaa ikimetsää Suomen Luonnenperintösäätiön kautta.

– Saamme metsästä antimia lautasille, joten on vähintään kohtuullista on että annetaan myös takaisin luonnolle, Sinkkonen kertoo.

Vaikka illalliseen metsässä normaalin ravintolasalin sijaan liittyy paljon mietittävää, Valtteri toteaa pilke silmäkulmassa, että liian vakavissaan hommaa ei pidä ottaa:

– Tämä ravintolahan tulee joka tapauksessa menemään täysin metsään!

Nielu -metsäravintola on pystyssä Nuuksiossa heinä-elokuussa. Varaukset aukeavat Tableonlinen kautta 26.5.

Lue myös: Tässä ovat Suomen parhaat ravintolat 2021 – ykköspaikan nappasi tuttu ravintola, katso koko lista!

Lisää aiheesta:

Suomalaisravintolaa ylistettiin suositussa amerikkalaisohjelmassa: "Todella hyvää, herranjestas!" Akseli Herlevi pisti pystyyn yllättävän ravintolakonseptin: "En ainakaan itse ole nähnyt tällaista missään Suomessa"Huippuravintoloiden annoksia 5–7 eurolla: Hittitapahtuma porskuttaa koronakriisistä huolimatta – nyt ei tarvitse jonottaaTurkulainen Heli halusi pelastaa paikalliset ravintolat ahdingolta ja nyt liikkuu ruoka kotiovelle: "Ei voi vain seisoa tumput suorina ja katsoa vierestä" Laura järjesti tapahtuman, jonne odotettiin "muutamia kävijöitä" – pian homma räjähti käsiin, ja nyt Porvoossa myydään yhden päivän aikana yli 10 000 ruoka-annostaSoromnoo! Matti Jämsen avaa ravintolan, joka ei todellakaan sovi kaikille: "Syntyi vastaiskuna v*tutukseen"
RavintolatRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • Eilen17:11
    Ruoka

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen10:39
    Ruoka

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 3.9.08:09
    Ruoka

    Suosittu grilli suljettu pysyvästi: "V*tuttaa aika rankasti"

  • 31.8.17:34
    Ruoka

    Suomalaiskokit kertovat ravintola-alan vaietusta ongelmasta

  • 27.8.17:02
    Ruoka

    Keittiössä huudettiin, joku sai turpaan ja osa oli kännissä – suomalaiskokit kertovat ravintola-alan villeistä vuosista