Nuuksioon avautuu kesällä täysin poikkeuksellinen konsepti: Suomen ensimmäinen metsäravintola.
Nuuksiossa pääsee kesällä kokemaan kulinaristisia elämyksiä, kun Suomen ensimmäinen metsäravintola Nielu tarjoilee illallisia metsän antimista. Ravintolan tiedotteen mukaan kyseessä on jopa maailman mittakaavassa poikkeuksellinen ravintola.
Nielun ideana on ruokaelämysten lisäksi herättää ajatuksia luontosuhteesta ja suojella suomalaista ikimetsää.
Sama konsepti myytiin vuonna 2019 loppuun päivässä
Nielun tarina sai alkunsa siitä, kun Valtteri Sinkkonen halusi miettiä tyypillisen ravintolakokemuksen uusiksi. Villiyrtteihin hurahtanut kokki työskenteli kaupungin huippuravintoloissa ja toimitti niihin samalla villiyrttejä.
– Silloin mietin, että ravintolat haluavat tuoda metsäiset elementit lautaselle, niin miksi ei viedä asiakkaita suoraan luontoon?
Vuonna 2019 Nielu järjestettiin ensimmäisen kerran taide- ja illallistapahtumana. Päivässä loppuunmyyty ravintola keräsi tuolloin runsaasti ylistystä.
Nielun illallinen rakentuu Sinkkosen keräämien villiyrttien ja kotimaisten raaka-aineiden ympärille. Viiden ruokalajin menun voi valita järvikalalla ja riistalla ryhditettynä tai vegaanisena. Illallisen kanssa tarjoillaan pientuottajaviinejä.

