"Niin hyvää, että lautasetkin nuoltiin" – Marry Me -kanakastiketta ylistetään jälleen
Marry Me -kanakastiketta hehkutetaan meillä ja maailmalla.
Helppo ja herkullinen Marry Me -kanakastike on noussut jälleen ruokasivustojen puheenaiheeksi, mahdollisesti ainakin ystävänpäivän johdosta. Ohjetta on nyt hehkutettu muun muassa amerikkalaisella The Kitchn -ruokasivustolla sekä Suomessa Yhteishyvän sivuilla.
"Niin hyvää, että lautasetkin nuoltiin"
The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Kelli Fosterin mukaan yksikään kermainen kanaruoka ei yllä lähellekään Marry Me -kanan herkullisuutta.
Kokeile kotona: Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
– Kun tarjosin ensimmäistä kertaa tätä italialaisvaikutteista kanaruokaa, pöydän ympäriltä kuului onnen huokauksia. Se on niin hyvää, että lautasetkin nuoltiin puhtaiksi, Foster kuvailee tuoreessa artikkelissaan.
Alkuperäisen Marry Me -kanan reseptin loihti The Kitchn -sivuston päätoimittaja Lindsay Funston. Hän keksi nimetä ohjeen Marry Me -kanaksi, eli suomalaisittain naimakanaksi, koska ruoka keräsi kosintaan verrattavia reaktioita. Ruoasta tuli Yhdysvalloissa nopeasti viraalihitti samaan tapaan kuin esimerkiksi avokadopasta oli aikoinaan Suomessa.
Nopeaa ja helppoa: "Parasta on huikea maku"
Suomessa Marry Me -kanan nosti kansan tietoisuuteen muun muassa Suosittua Kaikki äitini reseptit -ruokablogia pitävä Nanna Rintala. Nanna törmäsi ohjeeseen netissä vuonna 2021.
– Nimikin inspiroi. Ajattelin, että ruoan täytyy olla hyvää, jos aiheuttaa tällaisia reaktioita, Nanna kertoi tuolloin MTV Uutisille.
Kermainen kanaruoka tarjoillaan rapakon takana pastan kanssa, mutta se sopii kastikkeeksi myös perunoille tai riisille. Nannan mukaan suosittua kanaruokaa kehtaa ehdottomasti tarjota vieraillekin. Sen lisäksi se on nopea ja huokea ruoka arkeen.
– Parasta on huikea maku, vaikka raaka-aineita on vain muutama.
Nappaa helppo ohje: Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
Katso video: Testaa myös suosittua Lyonin kanaa
Osittainen lähde: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa