Suomalaisten metsien suosikkimarja kruunaa grilliaterian – tätä reseptiä et taatusti ole aiemmin kokeillut!

Näin teet kunnon sinapin 7:51 Näin teet kunnon sinapin

Tuoreista mustikoista valmistettava sinappi sopii loistavasti etenkin raakamakkaroiden kumppaniksi. 

VIDEO: Poimi talteen perinteisen sinapin resepti!

Kotikokkien suosikkileivonnainen näin elokuun alkuviikoilla on ehdottomasti mustikkapiirakka. Vaikka mustikoita on totuttu käyttämään pääasiassa erilaisiin jälkiruokiin ja leivontaan, tätä terveyspommia kannattaa hyödyntää myös grilliaterialla. 

Mustikasta voi nimittäin valmistaa vaikkapa herkullisen sinapin.

– Mustikkasinapissa maistuvat marjojen raikkaus ja metsän aromit. Siksi se sopii mainiosti hieman mausteisemmille grillimakkaroille ja erityisen hyvin raakamakkaroille, HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho suosittelee.

Voimakkaan värisestä mustikasta valmistuu tumman violettia sinappia, ja näin ollen se on hauska elementti myös kesäkattauksessa. Tämä sinappi sopii loistavasti myös mökkituliaiseksi! 

Mustikkasinappi

3 dl tuoreita mustikoita
0,5 dl omena- tai valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
0,5 dl sinappijauhetta
¼ tl jauhettua maustepippuria

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Kaada seos kuumana puhtaaseen lasipurkkiin ja jäähdytä. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään vuorokauden.

Halutessasi voit paseerata eli painella sinapin lusikalla tai kauhalla siivilän läpi ennen jäähdyttämistä. Tällöin saat sinapista marjojen kuoret ja siemenet pois. 

Säilytä sinappia jääkaapissa, jossa se säilyy hyvänä muutaman viikon.

Lähde: HK

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!