Nerokas ruoka suomalaiseen makuun: Lorauta pastan joukkoon vodkaa ja ylläty!

pasta
Onko vodkapasta uusi avokadopasta? Shutterstock

Mitäpä jos maustaisit pastasi tällä kertaa lorauksella vodkaa? Älä pelkää: lopputulos on superherkullinen, eikä annos maistu vodkalle. Kokeile vodkapastaa jo tänään!

Jonna Pulkkisen ja Merja Ruotsalaisen tuoreessa Viinakeittokirja-teoksessa (Atena Kustannus 2016) opastetaan, miten perinteinen pasta-annos saa herkullisen vivahteen vodkan avulla

– Vodkapasta on klassikko, ja siitä on monenlaisia muunnelmia. Nyrkkisääntönä on vodkan ja kastikenesteen suhde: noin litraan nestettä noin puoli desilitraa vodkaa. Olemme tehneet vodkapastaa monilla muunnelmilla. Viimeksi pannulla kuullotettiin sipulia, valkosipulia ja chiliä, heitettiin perään tomaattisalsan sekä pekoni- ja makkarapaketin jämät sekä tölkillinen tomaattimurskaa, ja koko komeus kruunattiin muutamalla ruokalusikallisella Koskenkorvaa, keittokirjailijat kertovat.

Eikö vodkapasta houkuttele? Kokeile näitä:
Pasta Carbonara
Avokadopasta

Miksi vodkaa sitten kannattaa lorauttaa pastan joukkoon? Juoma antaa kastikkeelle täydellistä terävyyttä, jota voi halutessaan pehmentää esimerkiksi kermalorauksella.

– Tomaattikastikkeeseen voi lisätä mitä haluaa: sieniä, äyriäisiä, chorizoa...Vain mielikuvitus on rajana! Kirjan ohjeessa kastike saa lisää rakennetta sienistä ja pinaatista.

Resepti ja lähde: Viinakeittokirja, Jonna Pulkkinen & Merja Ruotsalainen (Atena Kustannus 2016)     

Vodkapasta on klassikko, ja siitä on monenlaisia muunnelmia. Nyrkkisääntönä on vodkan ja kastikenesteen suhde: noin litraan nestettä noin puoli desilitraa vodkaa. Vodka antaa kastikkeelle terävyyttä, jota voi halutessaan pehmentää kermalorauksella. Tomaattikastikkeeseen voi lisätä mitä haluaa: sieniä, äyriäisiä, chorizoa...Vain mielikuvitus on rajana! Resepti: Viinakeittokirja, Jonna Pulkkinen & Merja Ruotsalainen (Atena Kustannus 2016)

Ainekset kuudelle:

  • 500 g pennepastaa
  • 500 g kauden sieniä
  • 1 silputtu sipuli
  • 4 rkl voita
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl oreganoa
  • 0,5 tl timjamia
  • 0,5 tl basilikaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • teelusikan kärjellinen lipstikkasuolaa
  • 1 tl hunajaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 0,5 dl kermaa
  • 0,5 dl vodkaa
  • 1 l tuoretta pinaattia
  • Päälle: parmesaanijuustoa

Valmistusohje

2. Kun pasta on kypsää, sekoita se kastikkeeseen pannulla. Lisää pinaatti ja kuumenna. Tarjoa parmesaanin kanssa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja