Vodkapasta
![Copyright: Viinakeittokirja (Atena Kustannus 2016). Vodkapasta](https://im.mtvuutiset.fi/image/5854244/landscape16_9/1600/900/37f3a87021e925556abbaab7089f7ef2/FS/vodkapasta.jpg)
Vodkapasta on klassikko, ja siitä on monenlaisia muunnelmia. Nyrkkisääntönä on vodkan ja kastikenesteen suhde: noin litraan nestettä noin puoli desilitraa vodkaa. Vodka antaa kastikkeelle terävyyttä, jota voi halutessaan pehmentää kermalorauksella. Tomaattikastikkeeseen voi lisätä mitä haluaa: sieniä, äyriäisiä, chorizoa...Vain mielikuvitus on rajana! Resepti: Viinakeittokirja, Jonna Pulkkinen & Merja Ruotsalainen (Atena Kustannus 2016)
Ainekset kuudelle:
- 500 g pennepastaa
- 500 g kauden sieniä
- 1 silputtu sipuli
- 4 rkl voita
- 0,5 tl suolaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 0,5 tl oreganoa
- 0,5 tl timjamia
- 0,5 tl basilikaa
- 0,5 tl mustapippuria
- teelusikan kärjellinen lipstikkasuolaa
- 1 tl hunajaa
- 400 g tomaattimurskaa
- 0,5 dl kermaa
- 0,5 dl vodkaa
- 1 l tuoretta pinaattia
- Päälle: parmesaanijuustoa
Valmistusohje
1. Laita pasta kiehumaan. Valmista sillä aikaa kastike: Paista sipulia ja sieniä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää öljy ja mausteet ja jatka kuullottamista noin 5 minuutin ajan. Lisää tomaattimurska, kerma ja vodka. Kypsennä 10 minuutin ajan
2. Kun pasta on kypsää, sekoita se kastikkeeseen pannulla. Lisää pinaatti ja kuumenna. Tarjoa parmesaanin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka