Vodkapasta

Vodkapasta
Viinakeittokirja (Atena Kustannus 2016)

Vodkapasta on klassikko, ja siitä on monenlaisia muunnelmia. Nyrkkisääntönä on vodkan ja kastikenesteen suhde: noin litraan nestettä noin puoli desilitraa vodkaa. Vodka antaa kastikkeelle terävyyttä, jota voi halutessaan pehmentää kermalorauksella. Tomaattikastikkeeseen voi lisätä mitä haluaa: sieniä, äyriäisiä, chorizoa...Vain mielikuvitus on rajana! Resepti: Viinakeittokirja, Jonna Pulkkinen & Merja Ruotsalainen (Atena Kustannus 2016)

Ainekset kuudelle:

  • 500 g pennepastaa
  • 500 g kauden sieniä
  • 1 silputtu sipuli
  • 4 rkl voita
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl oreganoa
  • 0,5 tl timjamia
  • 0,5 tl basilikaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • teelusikan kärjellinen lipstikkasuolaa
  • 1 tl hunajaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 0,5 dl kermaa
  • 0,5 dl vodkaa
  • 1 l tuoretta pinaattia
  • Päälle: parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Laita pasta kiehumaan. Valmista sillä aikaa kastike: Paista sipulia ja sieniä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää öljy ja mausteet ja jatka kuullottamista noin 5 minuutin ajan. Lisää tomaattimurska, kerma ja vodka. Kypsennä 10 minuutin ajan

2. Kun pasta on kypsää, sekoita se kastikkeeseen pannulla. Lisää pinaatti ja kuumenna. Tarjoa parmesaanin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja