Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vodkapasta

Viinakeittokirja (Atena Kustannus 2016)
Julkaistu 21.04.2016 13:02

MTV LIFESTYLE

Ainekset kuudelle:

  • 500 g pennepastaa
  • 500 g kauden sieniä
  • 1 silputtu sipuli
  • 4 rkl voita
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl oreganoa
  • 0,5 tl timjamia
  • 0,5 tl basilikaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • teelusikan kärjellinen lipstikkasuolaa
  • 1 tl hunajaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 0,5 dl kermaa
  • 0,5 dl vodkaa
  • 1 l tuoretta pinaattia
  • Päälle: parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Laita pasta kiehumaan. Valmista sillä aikaa kastike: Paista sipulia ja sieniä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää öljy ja mausteet ja jatka kuullottamista noin 5 minuutin ajan. Lisää tomaattimurska, kerma ja vodka. Kypsennä 10 minuutin ajan

2. Kun pasta on kypsää, sekoita se kastikkeeseen pannulla. Lisää pinaatti ja kuumenna. Tarjoa parmesaanin kanssa.

Vodkapasta on klassikko, ja siitä on monenlaisia muunnelmia. Nyrkkisääntönä on vodkan ja kastikenesteen suhde: noin litraan nestettä noin puoli desilitraa vodkaa. Vodka antaa kastikkeelle terävyyttä, jota voi halutessaan pehmentää kermalorauksella. Tomaattikastikkeeseen voi lisätä mitä haluaa: sieniä, äyriäisiä, chorizoa...Vain mielikuvitus on rajana! Resepti: Viinakeittokirja, Jonna Pulkkinen & Merja Ruotsalainen (Atena Kustannus 2016)

Lisää aiheesta:

Kotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaanHarri Syrjäsen vodkapastaKevyet kana-salaattiwrapit – helppo jauheliharuoka valmistuu vartissa! Kikhernecurry riisin ja jogurtin keraBulgarialainen linssikeittoTalon risotto
KasvispastaPastaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispasta
  • 31.10.202414:55
    Nopeat ja helpot

    Kurpitsa-uunifetapasta

  • 14.10.202409:55
    Nopeat ja helpot

    Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina

  • 08.09.202310:36
    Juusto

    Cacio e pepe -pasta Hans Välimäen ohjeella

  • 05.09.202314:21
    Nopeat ja helpot

    Munakoisopasta Ronja Salmen arkiruokalistalta

  • 13.01.202113:54
    Pasta

    Ina Gartenin pasta arrabbiata -kastike