Nerokas niksi kananmunan kypsentämiseen – ota peruna avuksi
Jos klassinen munakas alkaa kyllästyttää, kannattaa rohkeasti kokeilla reseptiä, jossa kananmuna kypsennetään perunaan kaiverretussa kupissa.
Oletko koskaan kokeillut kananmunan kypsentämistä perunassa? Idaho Surprisen nerokkaalla reseptillä tämä onnistuu.
Kananmunan voi kypsentää yllättävän helposti perunan sisällä. Lopputuloksena valmistuu hieman tavallisesta poikkeava perunamunakas, joka on helppo lusikoida suuhun. Kokeile helppoa reseptiä!
Perunassa kypsytetty kananmuna
isokokoinen peruna
cheddar-juustoa raastettuna
kananmuna
paistettua pekonia pieneksi pilkottuna
ruohosipulia
Pistele perunaan haarukalla reikiä. Kääri peruna märkään talouspaperiin.
Kypsennä perunaa mikrossa ensin 4–6 minuuttia. Käännä peruna toisinpäin ja kypsennä sitä mikrossa toiset 4–6 minuuttia.
Leikkaa perunasta yksi kylki ja kaiva perunaan lusikalla kuoppa.
Ripottele raastettua cheddaria perunan sisään.
Riko perunakuppiin kananmuna ja ripottele sen päälle pekonia.
Lisää vielä juustoraastetta kananmunan päälle.
Koristele ruohosipulilla.
Paista perunaa 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Herkuttele!
Katso videolta, kuinka erikoinen herkku valmistuu!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa