Yllättävä raaka-aine tekee perunamuusista parempaa: "Tämän jälkeen teillä ei haluta syödä enää muuta!"

perunamuusi kananmuna
Shutterstock

Perunamuusista saa vieläkin parempaa lisäämällä joukkoon lopuksi kananmunan keltuaisia.

Perinteinen perunamuusi tehdään keittämällä perunat ja lisäämällä joukkoon voita, maitoa ja suolaa. Muusista saa kuitenkin vieläkin herkullisempaa, kun joukkoon lisää lopuksi kananmunan keltuaisia.

Perunat kannattaa lisäksi keittämisen sijaan paahtaa pellillä uunissa, vinkkaa ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki Muna-keittokirjassaan.

– Lupaan, että tämän jälkeen teillä ei haluta syödä enää muuta muusia! lupaa Mansikkamäki kirjassaan.

Perunalajikkeeksi sopivat parhaiten pienet puikulaperunat. Vaihtoehtoisesti voi käyttää rosamundaa.

Vieläkin herkullisempi muusi syntyy näin:

  • 1 kg perunoita
  • 200 g voita
  • 2 dl kermaa
  • 4 keltuaista
  • 2 tl suolaa
  • hyppysellinen muskottipähkinää

Perunat paahdetaan ensin kuorineen pellillä 200 asteessa noin 45 minuutin ajan. Kypsät perunat kuoritaan vielä kuumina. Sulata voi ja kuumenna kerma höyryäväksi. Sekoita voi ohuena norona perunoiden joukkoon murskaten perunat käsisurvimella tai sähkövatkaimella.

Erottele keltuaiset omaan kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää keltuaiset joukkoon ohuena norona ja kaada lopuksi kerma. Muussaa, kunnes koostumus on pehmeää. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Tarjoile heti.

Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.