Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yllättävä raaka-aine tekee perunamuusista parempaa: "Tämän jälkeen teillä ei haluta syödä enää muuta!"

Shutterstock
Julkaistu 15.04.2017 08:01

MTV LIFESTYLE

Perunamuusista saa vieläkin parempaa lisäämällä joukkoon lopuksi kananmunan keltuaisia.

Perinteinen perunamuusi tehdään keittämällä perunat ja lisäämällä joukkoon voita, maitoa ja suolaa. Muusista saa kuitenkin vieläkin herkullisempaa, kun joukkoon lisää lopuksi kananmunan keltuaisia.

Perunat kannattaa lisäksi keittämisen sijaan paahtaa pellillä uunissa, vinkkaa ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki Muna-keittokirjassaan.

– Lupaan, että tämän jälkeen teillä ei haluta syödä enää muuta muusia! lupaa Mansikkamäki kirjassaan.

Perunalajikkeeksi sopivat parhaiten pienet puikulaperunat. Vaihtoehtoisesti voi käyttää rosamundaa.

Vieläkin herkullisempi muusi syntyy näin:

  • 1 kg perunoita
  • 200 g voita
  • 2 dl kermaa
  • 4 keltuaista
  • 2 tl suolaa
  • hyppysellinen muskottipähkinää

Perunat paahdetaan ensin kuorineen pellillä 200 asteessa noin 45 minuutin ajan. Kypsät perunat kuoritaan vielä kuumina. Sulata voi ja kuumenna kerma höyryäväksi. Sekoita voi ohuena norona perunoiden joukkoon murskaten perunat käsisurvimella tai sähkövatkaimella.

Erottele keltuaiset omaan kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää keltuaiset joukkoon ohuena norona ja kaada lopuksi kerma. Muussaa, kunnes koostumus on pehmeää. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Tarjoile heti.

Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Perunapannukakku – Sannan helppo ja gluteeniton pannariTörkeän hyvä ja helppo tapa tehdä paistetut perunat – tämän jälkeen et enää tee niitä muulla tavallaKananmunakastike on suomalaisten ikisuosikki: Helpolla valmistustavalla "rikkaampi ja syvempi maku"Täydellisen perunamuusin salaisuus: Näin se kannattaisi valmistaaNäinkö syntyy täydellinen perunamuusi? Kaksi yllättävää ainesosaaValmista perunamuusi uudella tapaa – entistä maukkaampi lopputulos!
PerunamuusiKananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi
  • 27.2.07:44
    Ruoka

    Teetkö perunamuusin näin? Ruotsalaisasiantuntija: "Se voi olla riskialtista"

  • 26.08.201813:59
    Peruna

    Näin täyteläistä perunamuusia et ole taatusti vielä syönyt – lisää vain joukkoon tämä ainesosa

  • 07.08.201818:16
    Peruna

    Tunnetusti maailman paras perunamuusiresepti! Näin valmistat tutun arkiruoan kuuluisan Michelin-kokin opein

  • 02.12.201714:04
    Peruna

    Säästät rahaa ja saat loistavaa ruokaa – jos jääkaapistasi löytyy perunamuusia, tee näin!

  • 01.12.201710:30
    Liha

    "Erinomainen ruoka, josta koko perhe pitää" – Aki Wahlman paljastaa simppelin ruokasuosikkinsa