Nerokas tapa valmistaa munakas – tätä et ole vielä kokeillut!

Munakas omassa kuoressaan
Alexin keittiössä, Tammi 2017

Televisiostakin tuttu kokki Alex Nurmi vinkkaa, miten munakas syntyy kananmunan omassa kuoressa. 

Munakkaan voi valmistaa myös kananmunan omassa kuoressa! Näin munakkaasta saa juhlavan tarjoiltavan esimerkiksi brunssille. Munakas koristellaan juhlavasti mädillä ja pekonilla ja nautitaan tuoreen leivän kera. Nam!

Kokeile Alex Nurmen reseptiä:

Munakas omassa kuoressaan

Munakas:

3 kananmunaa
merisuolaa
1 dl kuohukermaa
30 g voita
suolaa
ruohosipulia

Lisäksi:

mätiä TAI paistettua pekonia
leipää
ituja

Halkaise munien kuori varovasti keskeltä ja kaada sisus kulhoon. Huuhtele tyhjät kuoret ja asettele ne esimerkiksi hienon merisuolan päälle pienille lautasille.

Sekoita kananmunat ja kerma kulhossa. Sulata voi pannulla ja kypsennä munakasmassa siinä hiljalleen kypsäksi koko ajan sekoittaen.

Mausta munakas suolalla ja ruohosipulilla ja annostele munankuoriin tai lautaselle. Koristele annokset mädillä tai pekonirouheella ja nauti tuoreen, rapean aamiaisleivän kera.

Lähde: Alexin keittiössä (Alex Nurmi, Tammi 2017)

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!