Nebraskan kuvernööri repi pelihousunsa lihattoman päivän takia – julisti osavaltioon oman lihalauantain: "Suora hyökkäys elämäntapaamme kohtaan"

shutterstock_727446331
Nebraskassa vietetään nyt joka lauantai "lihapäivää". Shutterstock

Nebraskan kuvernööri loukkaantui henkilökohtaisesti Coloradon kuvernöörin julistamasta lihattomasta päivästä ja julisti vastalauseena lihapäivän. Tapauksesta kertoo uutistoimisto AP

Yhdysvalloissa kahden osavaltion kuvernöörit ovat asettuneet napit vastakkain lihansyömiseen tai syömättömyyteen liittyvästä päivästä. Nebraskan kuvernööri Pete Ricketts vastustaa jyrkästi Colodaron kuvernöörin Jared Polisin julistamaa ”lihatonta päivää”. Polis allekirjoitti helmikuussa eläinoikeusjärjestön tukeman ”MeatOut Day” -julistuksen, jolla kannustetaan kansalaisia yhteen lihattomaan päivään viikossa.

– Kyseessä on suora hyökkäys elämäntapaamme kohtaan, Ricketts kommentoi. 

Niinpä Nebraskan kuvernööri kyhäsi kasaan oman julistuksensa, ja osavaltiossa vietetään nyt lauantaisin ”Meat on the Menu Day” -päivää, siis päivää, jolloin syödään erityisesti liharuokaa.

Lihatuotanto tärkeä elinkeino Nebraskalle

Ricketts tiedotti julistuksestaan yhdessä korkeissa asemissa olevien ravintola-, lihateollisuus- ja maatalousalan virkamiesten kanssa. Nebraskan maatalousministeriön johtaja Steve Wellman muistutti tilaisuudessa, että maatalous takaa yhden neljästä työpaikasta osavaltiossa ja luo 21 miljardin tuotot. Lihateollisuus yksinään tuottaa 12 miljardia vuosittain.

– Kun maatalous voi hyvin, Nebraska voi hyvin. Maatalous on Nebraskan sydän ja sielu ja meidän 45 700 farmeilla ja rancheilla työskentelevää perhettä pitävät osavaltion pyörät pyörimässä vuodesta toiseen.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lihalla on siis suuri merkitys Nebraskassa, osavaltiossa, jossa joka vuoden toukokuu on virallisesti ”naudanlihakuukausi”. Nebraska myy myös "naudanlihan osavaltion" rekisterikilpiä autoilijoille.

– Jos naudanlihasta pyrittäisiin pääsemään eroon, se heikentäisi elintarviketurvaamme ja tärkeää osaa terveellisestä ruokavaliostamme sekä tuhoaisi myös osavaltion elintärkeän teollisuuden, kuvernööri Ricketts sanoi.

Eläinsuojeluaktivistit eivät toistakseksi ole pyrkineet ajamaan Nebraskassa läpi ”MeatOut Day” -päivää, mutta Ricketts sanoo haluavansa torjua ennaltaehkäisevästi heidän ideoitaan ”varmistaakseen, etteivät he saa mitään pitoa”.

Lihattomuuteen kannustava MeatOut Day -päivä on Farm Animal Rights Movement -eläinoikeusjärjestön vuonna 1985 perustama liike. Päivän tarkoituksena on kannustaa lihansyöjiä harkitsemaan kasviperäistä ruokavaliota.

Lähde: AP

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja