Näppärän kikan avulla ruoka pysyy tuoreena pidempään – elintarvikeasiantuntija kehuu: "Toimii"

1:06 Estääkö vesi avokadoa tummumasta? Testasimme somea kohauttaneen niksin yllä olevalla videolla!

TikTokissa vinkataan nyt, miten ruoan saa säilymään vaikkapa buffetpöydässä aavistuksen pidempään.

Videolla: Voiko avokadon säilyyysaikaa pidentää? Testasimme.

TikTok-käyttäjä Shannon McNitt on kerännyt tuoreella niksivideollaan jo miljoonia katselukertoja, kertoo Insider-sivusto. Videolla Shannon kertoo näppärän tekniikan siihen, miten ruoan saa pysymään tuoreena ja syömäkelpoisena huoneenlämmössä hieman pidempään.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Videolla näytetään, miten Shannon valuttaa foliovuoan pohjalle kerroksen vettä. Sitten astia päätyy pakastimeen. Kun vesi on jäätynyt, nainen laittaa foliorasian sisään toisen foliorasian. Sen sisälle voi sitten asetella haluamiaan kylmiä ruokia tarjolle.

Kikka on kieltämättä ihan näppärä, mutta toisaalta voisi kysyä, eikö sama toimisi myös perinteisillä kylmäkalle-patruunoilla. Shannonin niksiä kuitenkin kiiteltiin TikTokissa, jossa se keräsi yli 12 miljoonaa katselukertaa ja lähes miljoona tykkäystä.

–  Olen niin iloinen, että löysin tämän TikTokista. Tästä lähtien käytän tätä aina lapseni synttäreillä.

Elintarvikeasiantuntijakin kehuu: "Toimii"

Myös elintarvikealan ekspertti vahvistaa niksin toimivuuden Insiderille.

–  Toimii, totesi Ben Chapman, ruokaturvallisuden professori Pohjois-Carolinan yliopistosta.

–  Tätä voisi verrata siihen, että laittaa ruokaa suoraan jäämurskaan, joka sekin toimii melko hyvin.

Chapmanin mukaan niksin avulla voi pelata hieman lisäaikaa ruoan säilymiseen esimerkiksi juhlissa.

–  Säilyvyysaika riippuu siitä, mikä on ympäristön lämpötila, kuinka paljon ruokaa on ja kuinka paksu kerros jäätä astiassa. Tämän toteuttaminen aurinkoisena päivän ulkona antaa ehkä lisäaikaa ruoalle nelisen tuntia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja