Nanna vinkkaa kahden ainesosan karmaisevan halloween-naposteltavan: "Ne osoittautuivat jumalattoman hyvänmakuisiksi"

Tiedätkö mistä Halloween on saanut alkunsa?  Perinnejuhlan historia pähkinänkuoressa 0:42 Tiedätkö mistä Halloween on saanut alkunsa? Perinnejuhlan historia pähkinänkuoressa

Etsitkö ideoita halloween-tarjoiluihin? Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna Rintala vinkkaa, miten vain kahdesta ainesosasta saa tehtyä hurjat halloween-lepakot.

Videolla: Tiedätkö sinä, mistä halloween on saanut alkunsa? 

Jos haluat päästä helpolla halloween-kemujen tarjoiluissa, kokeile ruokabloggaaja Nanna Rintalan karmaisevia lepakonsiipiä. Niitä varten tarvitset ainoastaan broilerin siipiä sekä mustaa elintarvikeväriä. 

Nanna valmisti lepakonsiipiä itse omiin halloween-juhliinsa.

– Karmeimmista karmein tarjottava, olosuhteet huomioiden, olivat lepakonsiivet! Nanna kirjoittaa.

Nanna kertoo etsineensä lepakonsiipiä varten marinoimattomia, kokonaisia broilerinsiipiä, mutta päätyi lopulta ostamaan inkivääri-seesamimarnoituja versioita.

– Pääsinpä helpolla, ja ne osoittautuivat myös jumalattoman hyvänmakuisiksi. Ne olivat niin elävästi lepakonsiipiä muistuttavia, että pienempiä lapsia oli hiukan vaikea motivoida edes maistamaan. Omasta mielestäni päivän paras tarjoilu!

Näin lepakonsiivet valmistuvat

Tarvitset lepakonsiipiä varten kaksi kiloa broilerinsiipiä ja yhden tuubin mustaa elintarvikeväriä. 

– Kaada kanansiivet isoon kulhoon ja pursota musta värituubi perään. Käytä avuksi vaikka kahta isoa ruokalusikkaa ja kääntele ja vääntele siipiä kulhossa niin, että musta väri levittyy tasaisesti kaikkialle. Tässä menee hiukan aikaa, mutta kahdelle kilolle riittää kyllä yksi tuubi, Nanna neuvoo.

Sitten siipiä paistetaan 250-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

– Tykkään, että koipien pitää olla todella kypsiä ja nahan vähän rapsakkaa, ei mitään lillua. Siksi paistoaikani on vähän pitempi kuin paketin ohjeistus. Mustasta "lepakosta" on haastava tietää, koska se palaa, mutta paista silti rohkeasti ja käytä myös nenääsi apuna kypsymisen arvioinnissa.

Katso lisää Nannan halloweenin tarjoiluideoita Kaikki äitini reseptit -blogista.


Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran lokakuussa 2020

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat